studoš1234 objavljeno: 18. ožujak 2008. Dijeli objavljeno: 18. ožujak 2008. čl. 252h i čl. 252i Ovršnog zakona?Dali mi netko može dati potanje objašnjenje istih.Smisao njihovog stavljanja u zakon?Razlog?Svrha? Zahvaljujem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
studoš1234 odgovoreno: 19. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 19. ožujak 2008. Šta baš nitko nezna ili je pitanje previše bedasto? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
studoš1234 odgovoreno: 20. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 20. ožujak 2008. Uredu, vidim da nitko nezna, Doviđenja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
stu! odgovoreno: 20. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 20. ožujak 2008. neznam sto te tocno zanima vezano za ta dva clanka.. mislim, u čl. 252h rijec je o situaciji kada je rjesenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave donio javni biljeznik, a ovrha nije odredjena na trazbini po racunu kod banke ili na stalnom novcanom primanju (u tom slucaju bi ovrha mogla biti provedena izvansudski, samo ovrhovoditelj ode kod banke), nego ovrha na nekom drugom predmetu - tada ovrhu provodi sud i nakon što rjesenje o ovrsi donese JB, sudac donosi rješenje o provedbi ovrhe. - isto tako, ako je na temelju rjesenja JB ovrha odredjena na trazbini po racunu kod banke ili na stalnom novcanom primanju, ovrhovoditelj svejedno moze traziti od suda da odredi ovrhu na nekom drugom predmetu na kojem se ne moze ovrha provoditi izvansudski (pa onda opet onaj gore postupak) U vezi cl. 252.i. - u njemu se govori o tome da ovrsenik u postupku provedbe sudske ovrhe (čl. 252h) ima pravo na PRITUZBU u kojoj navodi da je protiv rjesenja o ovrsi koje je donio JB vec podnio prigovor, standardni prigovor protiv rj. o ovrsi - sad se dalje govori o postupku suda u povodu te prituzbe (ODBACUJE ju ako utvrdi da nije podnesen prigovor protiv rj. o ovrsi, ODBIJA ju ako je prigovor protiv rj, o ovrsi bio nepravovremen) vjerojatno ti bas i nisam pomogla, kad nisam sigurna sto bi tocno trebala objasnit, jer nije to sve u toj ovrsi ni meni jasno, ali eto...bar se potrudih Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zeljka_os odgovoreno: 21. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 21. ožujak 2008. moraš malo deteljnije reći što te zapravo zanima jer odredbe koje navodiš možemo samo prepričati. i čemu toliki upitnici. Neznam što nije jasno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
stu! odgovoreno: 25. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 25. ožujak 2008. Pa da, slazem se u potpunosti sa zeljkom - normu sam prepričala, ali je to stvarno sve, nema se tu sto drugo za reci...eventualno da bas postavis precizno pitanje... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.