Petra38 objavljeno: 25. ožujak 2008. Dijeli objavljeno: 25. ožujak 2008. Ako se u izvanbračnoj zajednici kupuje stan preko stambenog ili gotovinskog kredita,da li to znači da kupujemo pola-pola bez obzira što on glasi na jednu osobu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Petra38 odgovoreno: 25. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 25. ožujak 2008. Što je sa zakonskim nasljednicima onoga na kojega stan ne glasi? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivab odgovoreno: 28. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 28. ožujak 2008. Ja imam ovakvo stanje!Molim pomoć! Živim u vanbračnoj zajednici više od godinu i pol. Moj partner je prošle godine kupio zemljište, te mu je određeno umanjeno plaćanje poreza na to zemljište s obzirom da mu je to prva nekretnina.Kako bi mi ove godine gradili kuću zajedničkim budžetom, a ja bih upis mene kao dvojnog vlasnika. Da li je to moguće s obzirom da je on upisan kao vlasnik zemljišta? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Petra38 odgovoreno: 10. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 10. travanj 2008. Može vam pokloniti pola zemljišta,ali se plaća porez što i nije loša solucija s obzirom da poslije sve moiraš dokazivati. Uz to,tko je vlasnik zemljišta,vlasnik je i kuće... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivab odgovoreno: 21. srpanj 2008. Dijeli odgovoreno: 21. srpanj 2008. Znači, možemo predat zahtjev za upis dvojnog vlasništva?? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Floki odgovoreno: 21. srpanj 2008. Dijeli odgovoreno: 21. srpanj 2008. ivab je napisao: Znači, možemo predat zahtjev za upis dvojnog vlasništva?? samo na temelju valjane pravne osnove. ugovor o darovanju (ili kupoprodajni ugovor na polovicu tog zemljišta) morate priložiti. ne možete vi doći u gruntovnicu i reći "znate, ja bih se upisala kao suvlasnica u jednakom omjeru, dajte mi gospa to učinite" Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivab odgovoreno: 1. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 1. kolovoz 2008. Ma naravno... Još jedno pitanjce... Ako ne prenesemo to vlasništvo na mene, a kuću sagradimo prije braka (naravno na njega je), da li stječem zakonsko pravo vlasništva ulaskom u brak?? valjda sam pitanje dobro formirala? Nadam se da me se razumije... Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivab odgovoreno: 16. rujan 2008. Dijeli odgovoreno: 16. rujan 2008. Pliz...ja bih stvarno trebala odgovor na ovo!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 16. rujan 2008. Dijeli odgovoreno: 16. rujan 2008. Članak 3. Odredbe ovoga Zakona o učincima izvanbračne zajednice primjenjuju se na životnu zajednicu neudane žene i neoženjenog muškarca, koja traje najmanje tri godine ili kraće ako je u njoj rođeno zajedničko dijete. Ulaskom u brak se ne stječe pravo na imovinu stečenu prije braka. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.