dillinger objavljeno: 29. ožujak 2008. Dijeli objavljeno: 29. ožujak 2008. pitaju me svi zasto upravu ucim po zakonu a ne po skripti? jedini mi je odgovor da skripta ima 90 strana i da je lakse uciti iz zakona... djeluje manje i ako dobro naucis je ok.... generalno mi je isto sa zkp-om.... pa me sad zanima vase misljenje da se ne osjecam ko idiot jer mi se ispit opako blizi..... btw ovo je stvarno grozno zivotno iskustvo..... ne mogu vise se niti normalno ponasati niti ista.... bas je grozan osjecaj al nadam se da cu ga osjecati samo jos neko vrijeme i da cu poloziti... drz'te se Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Liva odgovoreno: 29. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 29. ožujak 2008. Dilinger, kad je ispit? meni skripte isto nisu bas nesto, uvijek mi se cini da nesto nedostaje, pa gubim vrijeme provjeravajuci po zakonu. meni najbolje odgovara po pitanjima, iz zakona... ista stvar za ZOO - svi kazu da uce po klaricu, al tamo ima o nekim temama po 20ak strana a u zakonu su 3-4 clanka. ok, neke stvari si malo razjasnim po klaricu (primjeri i to), al ne ucim po njemu. kuzim te da je ovo grozno zivotno iskustvo. ni o cemu drugom ne mislim, ne mogu se opustit i razgovaram samo o tome....nadam se da ce i ljudi oko mene izdrazat!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
heureka! odgovoreno: 30. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 30. ožujak 2008. Najbolje je učiti po ZUP-u i ZUS-u neposredno iz zakona. Ovih dana sam položio tako da mogu reći. ZUP je dobro strukturiran, lako se uoče svi naslovi koji su najčešće i pitanja. A skripta, bar onu koju ja imam iskopiranu, je DOSLOVNO prepisan zakon! I to na način da su sve rečenice spojene tako da se ima dojam kao da se čita neka novinska kolumna. GROZNO!!! U Zakonu su sve rečenice u svojim stavcima i može se razabrati bitno od najbinijeg, i manje bitno od nebitnog. Zakon "je zakon". Eventualno si čovjek može na nekom papiru malo raščlanit žalbene razloge koji nisu kao u ZKP-u i GPP-u izdvojeni, nego nabrojani u tekstu. A sad što se tiče GP-a. Da nisam bio učio po Klariću, kod Jasne Brežanski ne bih se bio dobro proveo, barem što se tiče čitanja njezinih pitanja s net-a. Razlikovanje relativne i apsolutne ništetnosti (a komotno se može reći i ništavost, jer i ona još uvijek tako govori) u zakonu nema, niti bezbroj drugih pitanja. Ali kod Sučevića je opet dijametralno suprotno... pa tko bi ga znao?!?!?!?!? po čemu učiti. PO SVEMU! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Liva odgovoreno: 30. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 30. ožujak 2008. da, na kraju ispada po svemu. a sta se moze! ostaje ono staro, da kad se sazna komisija, treba pojacat u ucenje u smjeru koji konkretna komisija trazi, i nadat se da nece bit promjena! heureka, tebi cestitam naravno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dillinger odgovoreno: 30. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 30. ožujak 2008. i ja se pridruzujem cestitkama.....nadam se da cu uskoro uci u klub:). mislim da je generalno klaric ili skripta po klaricu bolja jer ima dosta stvari koje oni vole pitati iz teorije... a sto se zakona tice lakse je poslje gledati i definicije ili sto ti treba.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
heureka! odgovoreno: 30. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 30. ožujak 2008. Hvala na čestitkama. Vrijeme i učenje ipak imaju rezultata - znanje i prolaz na ispitu. Zato, bez odustajanja! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.