Jump to content

upravni odbor u d.o.o.


Celeste

Preporučene objave

hvala na odgovoru.

upravo u tome i jest vic, uvedena je mogućnost osnivanja upravnog odbora za d.d., u to nema sumnje, međutim na nekim seminarima/prezentacijama govori se o tome i u d.O.o., i uopće se ne ne postavlja ovo pitanje?

 

ima kod d.O.o. članak koji upućuje na primjenu odredbi koje vrijede za d.d., ali baš taj članak koji uređuje upravni odbor nije spomenut, pa ne znam je li se radi o grešci ili ...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Celeste je napisao:

međutim na nekim seminarima/prezentacijama govori se o tome i u d.O.o.,

 

Molim vas, ako nije problem, na kojim je to seminarima rečeno?

Naime, ja sam isto obilazila seminare i edukacije po Zagrebu radi pripreme na izmjene ZTD-a, pa nitko nije ni spomenuo upravni odbor u kontekstu d.O.o., već samo u kontekstu d.d.

Valjda nisam nešto propustila... :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

konačno netko ko kuži u čem je moj problem :-)

radilo se o seminaru u organizaciji Crome. Do mene je došla samo pps prezentacija, nisam bila tamo, nego mi je šef prenio informaciju.

Navodno je bilo postavljeno isto ovo pitnje pa je kao rečeno da se upravni odbor sigurno može osnovati i u d.O.o., ali nije rečeno temeljem kojeg članka. E sad, ja se pak nekako nejasno sjećam da je Barbić na jednom seminaru u Sheratonu na kojem jesam bila, rekao da NEMA upravnog odbora u d.O.o.

 

Logika mi govori u korist prvog rješenja u slučaju da je u d.O.o.-u obvezan nadzorni odbor (što kod mene jest); ali gledajući strogo zakonske članke, za to nema osnove.

Ima li itko još kakvih saznanja??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja nis nikom ništ platila da mi prepričava, to je bio neki džabalesku seminar... mislim, jasno je da nitko od tih što te seminare održavaju nije ovlašten za tumačenje zakona; al majku mu pa što onda uopće itko ide na seminare? :-) mislim, čisto se čovjek zapita kad tako nešto čuje, a on ima drugačija saznanja, pa reko da provjerim jel ja možda ne vidim nešto što netko drugi vidi.

dakle i moj zaključak je bio isti - nema konkretne zakonske osnove za upravni odbor u d.O.o., iako bi po logici stvari to trebalo biti dozvoljeno (ne vidim neki bitan razlog da ne bude). pa ću ja lijepo reći svojim šefovima da po zakonu to baš ne bi išlo.

al hvala na komentarima, i ako bude netko bio opet na nekom seminaru, dajte priupitajte čisto meni za ljubav :-)

pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija