Nea objavljeno: 16. travanj 2008. Dijeli objavljeno: 16. travanj 2008. Pozdrav svima ! Zanima me da li mi netko može pomoći svojim odgovorom,naime, trebala bi podnijeti zahtjev za uzdržavanjem maloljetnog djeteta ( ima 1 godinu) i zahtjev za punim skrbništvom s tim da bi otac imao pravo viđanja djeteta. Kome i kakav zahtjev trebam postaviti,napisati,objasniti? Sa ocem djeteta majka je živjela 4 godine u izvanbračnoj zajednici i nedugo nakon rođenja djeteta je ta zajednica prestala. Molim Vas za pomoć,jer mi je dosta hitno. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 16. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2008. Jednostrano isključivo skrbništvo u smislu samohranog roditelja se ne može dobiti dok postoje dva roditelja od kojih ni jednom nije oduzeto pravo na roditeljsku skrb, što je prilična rijetkost, a provodi se temeljem odredbi o grubom kršenju prava djeteta i sl. Radi se o povjeravanju djeteta jednom od roditelja, dok oboje dijele pravo i dužnost roditeljske skrbi i dalje. Temeljem toga se onome koji s djetetom ne živi usput određuje iznos kojim će sudjelovati u njegovom uzdržavanju, te predviđa zaštita djetetovih prava na susrete i druženje s roditeljem s kojim ne živi dinamikom po preciznije određenim terminima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Nea odgovoreno: 16. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2008. Znači trebalo bi postaviti zahtjev samo za uzdržavanjem? Kome ga upućujem i kako bi on trebao glasiti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 16. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2008. A povjeravanje je već riješeno?! Kako bilo, Općinski sud je destinacija. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Nea odgovoreno: 16. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2008. Nije ništa riješeno,zato sam postavila pitanje za oba zahtjeva.Dijete živi s majkom i otac ga viđa povremeno. Zanima me kako bi trebali glasiti zahtjevi koje upućujem Općinskom sudu. i da li postavljam odvojeno zahtjev za povjeravanjem i uzdržavanjem. HVala na odgovorima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 16. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2008. Prijedlog sudu, sporazuman oba roditelja ili to uradi jedan, da donese odluku s kojim će roditeljem dijete živjeti, te odredi način i vrijeme susreta i druženja djeteta s drugim roditeljem, iznos udržavanja. Precizira se sve tri stavke prijedlogom. Sud ne mora prihvatiti eventualni sporazum roditelja ukoliko smatra da nije u skladu s dobrobiti djeteta. Slično kao kod razvoda bez dijela u kojem se brak razvodi. Drugo je uglavnom isto. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.