brr objavljeno: 21. travanj 2008. Dijeli objavljeno: 21. travanj 2008. Molim vas da mi netko pomogne... Nakon mamine smrti ostajemo tata,brat i ja.Mama je bila vlasnik nekretnine(stan) u kojoj je živjela sa tatom. Na ostavinskoj raspravi brat i ja se odričemo svog dijela u korist tate. Nedugo zatim tata se uknjižuje kao vlasnik stana, prodaje stan i odlazi živjeti kod brata.Kako sam se odrekao svog dijela u tatinu korist i prodajom stana nisam dobio ništa, imam li prava na potraživanje nužnog dijela? Isto tako me zanima da li je nekretnina(kuća), koja je na tatino ime i stečena u bračnoj zajednici morala biti navedena kao predmet ostavinske rasprave ?Ako da, kako bih riješio propust? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 22. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. travanj 2008. Zahtjeve za nužnim dijelom ili zahtjeve za priznanjem bračne stečevine trebali ste postaviti na ostavinskoj raspravi. Sad više ne možete. Otac je postao valjani vlasnik i on sa svojom imovinom može činiti što ga je volja, pa tako i prodati. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.