mileni123 objavljeno: 22. travanj 2008. Dijeli objavljeno: 22. travanj 2008. Pozdrav svima. Već duže vrijeme pratim ovaj forum, i nasao sam dosta interesantnih savjeta. Imao bih pitanje: pri kraju mi je rjesavanje vojne mirovine (100% profesionalna) po sporazumu s bih. Imam status branitelja-dragovoljca u RH, postoji li mogucnost, na osnovu ovog rjesenja, ostvariti status HRVI? Ranjen sam, nije u pitanju oboljenje. Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvom savjetu, prijedlogu sugestiji... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
DeniD odgovoreno: 22. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. travanj 2008. Status HRVI se ne stječe na osnovu ovoga ili onoga rješenja, nego kompletiraš svu medicinsku dokumentaciju na osnovu koje tražiš status i zajedno sa zahtjevom za priznavanje statusa šalješ na nadležno prvostupno liječničko povjerenstvo. Da li od dokumentacije ide još nešto, nisam siguran, možda ti se javi netko tko je nedavno to riješio. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
morskywuk odgovoreno: 22. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. travanj 2008. mileni123 je napisao: ... pri kraju mi je rjesavanje vojne mirovine (100% profesionalna) po sporazumu s bih. Imam status branitelja-dragovoljca u RH, postoji li mogucnost, na osnovu ovog rjesenja, ostvariti status HRVI? DeniD ti je već odgovorio ono bitno, ali bih još dodao da je - radi određivanja upravnog tijela nadležnog za rješavanje o ev. zahtjevu za priznavanje statusa HRVI - važno da li imaš prebivalište u RH. Također je bitno pitanje da li je ranjavanje zadobiveno u vrijeme kada ste bili pripadnik HV-a, te da vam za navedeno ranjavanje nije već priznat status RVI-a u BiH. I na kraju, preduvjet za ostvarivanje statusa HRVI-a po osnovi ranjavanja je potvrda o okolnostima stradavanja izdana od nadležne postrojbe HV-a. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pesimist odgovoreno: 22. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. travanj 2008. Zahtjev za priznavanje statusa HRVI( kao posljedica ranjavanja) podnosi se, za razliku od PTSP-a i sl., bez vremenskog ograničenja a nevezano za rješenje o umirovljenju ili neko drugo rješenje. Druga je stvar hoće li ti nakon ovoliko vremena od dom. rata dokumentaciju LP uvažiti. Prije podnošenja zahtjeva svakako obnovi dokumentaciju(terapije i drugo). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
morskywuk odgovoreno: 22. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. travanj 2008. pesimist je napisao: Druga je stvar hoće li ti nakon ovoliko vremena od dom. rata dokumentaciju LP uvažiti. Ukoliko ima potvrdu o okolnostima stradavanja HB u DR i odgovarajuću medicinsku dokumentaciju o liječenju nakon ranjavanja, liječničko povjerenstvo mora utvrditi da je ranjavanje posljedica DR. Pitanje je jedino da li je navedeno ranjavanje ostavilo posljedice i da li su one takve da uzrokuju invalidnost veću od 20%. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pesimist odgovoreno: 22. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. travanj 2008. Nisam se pravilno izrazio. Sa onim "hoće li uvažiti" upravo sam mislio na mogučnost ispod 20% jer manje ionako ništa ne koristi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mileni123 odgovoreno: 22. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 22. travanj 2008. Hvala Vam puno na informacijama! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.