sisi-susu objavljeno: 22. travanj 2008. Dijeli objavljeno: 22. travanj 2008. Pozz.... Pitanje:Imam slučaj u obitelji gdje se razveo bračni par(točnije-moj stric).Razvod okončan prije 6 mj. Imovinska parnica za podjelu stečene imovine biti će ovih dana.Sad ono glavno i razlog zašto se uopće javljam...Prije otprilike dva mjeseca strica zatvaraju na 30 dana zbog nasilja u obitelji...Po mome veoma neosnovano pošto do nasilja nije ni došlo..Pitanje:Kakvo je to nasilje u obitelji kada je razveden i nema vise ništa s tom osobom?Zašto je on smatran kao dio obitelji i kao takav odovarao ?Po zakonu... do kada će on biti smatran kao član OBITELJI.... Koja je kvaka,,,,da se nesto i desilo zar to ne bi trebalo biti tipovano samo kao nasilje....neke mi stvari nisu jasne...molim upučenije da mi ih pojasne...hvala unaprijed na odgovoru.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sisi-susu odgovoreno: 23. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 23. travanj 2008. pa dajte ljudi....ima li netko da zna odgovor..... :-Ane znas li ti?????? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Darda odgovoreno: 23. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 23. travanj 2008. Tu su u pitanju veze sutkinje i njegove bivse ,naravno prijavio bi to nadleznima ... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pahuljicazg odgovoreno: 23. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 23. travanj 2008. evo copy/paste sa stranice Ministarstva unutrašnjih poslova: Sudionici nasilja u obitelji Sudionici nasilja u obitelji mogu biti svi članovi obitelji. Članovi obitelji sukladno čl. 3. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji su muž i žena u bračnoj ili izvanbračnoj zajednici, srodnici po krvi u ravnoj lozi bez ograničenja (djeca i roditelji; unuci i unuke; djedovi i bake; pradjedovi i prabake), srodnici po krvi u pobočnoj lozi zaključno s četvrtim stupnjem (I. stupanj: braća i sestre; II. stupanj: stričevi i strine, ujaci i ujne, tetci i tetke; III. stupanj: bratići i sestrične; IV. stupanj: nećaci i nećakinje), srodnici po tazbini zaključno s drugim stupnjem (punac i punica, svekar i svekrva; braća i sestre bračnog druga - šogori i šogorice), osobe koje su živjele zajedno u obiteljskoj ili izvanbračnoj zajednici i njihova djeca, te osobe koje imaju zajedničku djecu, posvojitelj i posvojenik, skrbnik i štićenik. Članovi obitelji prema odredbama čl. 89. Kaznenog zakona su: bračni i izvanbračni drug, bivši bračni i izvanbračni drug, rođak po krvi u ravnoj lozi, posvojitelj i posvojenik, rođak u pobočnoj liniji do trećeg stupnja zaključno i srodnik po tazbini do drugoga stupnja zaključno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Darda odgovoreno: 23. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 23. travanj 2008. To znaci i kad mi vise nije zena da u biti ostaje to cjeli zivot? Isusova ruko to treba promjeniti u zakonu i to pod hitmo.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sisi-susu odgovoreno: 24. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 24. travanj 2008. Pahuljice hvala na trudu...Darda potpuno se slažem ... to bi trebalo svakako promjeniti..Lijepo je vidjeti da je žena tako zaštičena...Nažalost ,mnoge to koriste za neke svoje osvetoljubive ciljeve... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Darda odgovoreno: 24. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 24. travanj 2008. Upravo tako ZENE treba zastiti ali ne na taj nacin da mi poslje razvoda bude zena....Pogotovo kao ta od mog prijatelja iz Nasica to je azdaja bolesna. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pahuljicazg odgovoreno: 24. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 24. travanj 2008. nigdje u zakonu ne piše da su od obiteljskoga nasilja zaštićene samo žene, valjda se štite i ostali članovi obitelji, neovisno o spolu Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
happymom4 odgovoreno: 24. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 24. travanj 2008. da svi smo mi zaštićeni zakonom od nasilja ali nekako pravda uvijek zaobiđe takve slučajeve Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.