Jump to content

Skolski odbori...


horus

Preporučene objave

Zakon o OŠ ili SrŠ u vrlo kratkim crtama, što to jest, osnovne zadaće, koliko članova, kojih, mandat i sl.

Ostatak u Statutu svake pojedinačne škole i eventualno internom Pravilniku rada tog tijela.

Dio i kod lokalne samouprave koja je osnivač tih ustanova, a glede prijedloga članova pod stavkom 2 samostalno i imenovanja svih članova, odnosno njihovog razrješenja.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve što ste tražili se nalazi u jednom člančiću:

(1) Osnovnom školom upravlja školski odbor.

 

(2) Školski odbor donosi godišnji plan i program rada škole, nadzire njegovo izvršavanje, odlučuje o financijskom planu i godišnjem obračunu, odlučuje o zahtjevima radnika za zaštitu prava iz radnog odnosa, predlaže osnivaču promjenu djelatnosti i donošenje drugih odluka vezanih uz osnivačka prava, daje osnivaču i ravnatelju škole prijedloge i mišljenja o pojedinim pitanjima te donosi odluke i obavlja druge poslove utvrđene zakonom, aktom o osnivanju i statutom škole.

 

(3) Školski odbor ima sedam članova koje imenuje osnivač od kojih tri člana iz reda učitelja i stručnih suradnika na prijedlog učiteljskoga vijeća, dva člana iz reda roditelja učenika na prijedlog vijeća roditelja, a dva člana samostalno.

 

(4) Članovi školskoga odbora imenuju se na vrijeme od četiri godine i mogu biti ponovno imenovani. Mandat članova teče od dana konstituiranja školskog odbora.

 

(5) Odluke školskog odbora pravovaljane su ako za njih glasuje većina od ukupnog broja članova školskog odbora.

 

(6) Način rada školskoga odbora pobliže se uređuje statutom

 

I detaljčić u TKU oko predstavnika zaposlenika kojeg imenuje zaposleničko vijeće/ sindikalni povjerenik s tim ovlastima jednakog u pravima s ostalim članovima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

Pozdrav

Rad školskog odbora usvojio, nakon 10 godina rada u školi (OŠ), prihvatio bih se kandidature u školski odbor. Mišljenja sam, a i takav sam sam odgovor dobio od sadašnje predsjednice ŠO, da je rad tog odbora tajan. Neznanje me tišti, kad me baza UV mandatira u ŠO, je li za očekivati da o predviđenom dnevnom redu buduće sjednice ŠO raspravim sa kolegama koje su mi udjelile mandat, nakon sjednice ih izvjestim o raspravi i rezultatima, ili kako je kazala predsjednica, tajna. Pitanje, ja jesam kandidat "zbornice", odlučujem li sam ili smijem konzultirati sa bazom i izvještavati? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija