Jump to content

tužba ua nadoknadu štete


kira

Preporučene objave

Za Mrljavca Molim, Hitno...

Podnio sam zahtjev Državnom organu da mi se izda više lokacijskih dozvola, budući istu nisam dobio u zakonskom roku to jest sa znatnim zakašnjenjem(šest mjeseci). ,lokacijska dozvola mi je bila vezana za prodaju mog građevinskog zemljišta.(već pripremljeni kupoprodajni ugovori)

Ovim čekanjem pretrpio sam štetu(radi se o velikim vrijednostima), s toga razmišljam da ustanem tužbom protiv države za pričinjenu štetu.

Znam da su mi izgledi mali i da je postupak dugotrajan, no nije mi jasno dali da odma idem sa tužbom i kako da iskažem visinu štete.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako je Mrljavac u trenutnoj odsutnosti, ja ću biti malo drzak pa pokušati pomoći.

 

To što se likacijska dala za zakašnjenjem ne znači automatski krivnju tijela državne uprave iz razloga što je moguće da je tijelo opterećeno drugim predmetima, možda dokumentacija nije bila potpuna, možda su neka druga tijela trebala dati svoje suglasnosti ili slične stvari.

 

Za tužbu se prvo treba obratiti državnom odvjetništvu sa zahtjevom za mirno rješenje spora.

 

Oni će naravno odbiti platiti, a onda bvi se u postupku utvrđivali dokazima i eventualnim vještačenjima kolika vam je bila eventualna šteta (sve pod uvjetom da se dokaže krivanja tijela uprave).

 

Ukratko mislim da bi Vi izgubili spor, ali to ne znači da nemate nikave šanse i da je moje mišljenje potpuno ispravno jer nemam uvida u sve spise i okolnosti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija