Jump to content

utvrđivanje postotka invaliditeta


alien

Preporučene objave

Moli ako netko ima ikakva saznanja da mi pomogne. Naime, pred godinu dana sam nastradala u prometnoj. Dijagnoza; fraktura torakalne kralježnice (th9-th12) i hernijacija 2 invertebralna diska sa kifozom kao posljedicom svega toga. Sada, na invalidskoj komisiji u Tvrtkovoj sam bila radi utvrđivanja radne sposobnosti. Dobila sam rješenje da sam potpuno radno sposobna kao i svi ostali moje dobi koji nisu pretrpjeli nikakve ozljede, što je meni totalna nebuloza. Godinu dana sam bila na bolovanju, od nošenja ortoze 3 mjeseca do rehabilitacije u toplicama 7 mjeseci. Stanje se nije puno poravilo, ali za sada hvala bogu nije za operaciju. Počela sam raditi ali mi je dosta teško, obzirom da obavljam sjedeći posao. Mene zanima da li se imam pravo žaliti. A i isto me zanima da li mogu tražiti da mi utvrde postotak invaliditeta za moju ozljedu i kako to napraviti.

Unaprijed hvala svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Možete. Ja sam iz Splita i kod mene je to išlo na način da sam fotokopirala nalaze (po slobodnoj procjeni, da pokažu tijek bolesti) i otišla na Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Tamo sam ispunila Zahtjev za utvrđivanje stupnja tjelesnog oštećenja, mislim da sam trebala kupit i nešto taksenih maraka (ne sjećam se koliko)i priložila sve s kopijama nalaza. U roku cca mjesec dana sam dobila rješenje o postojanju tjelesnog oštećenja od 80%. To je bilo prošli mjesec. Kako sam u radnom odnosu, a bolest nije dobivena na poslu, odbili su mi pravo na naknadu. Kod mene se radi o išćašenju kukova od rođenja. Bez obzira što nemam pravo na naknadu, ostvarujem pravo na niz drugih povlastica. Probajte kod HZMO. Za detalje o pravima pogledajte na stranicama Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida (www.hsuti.hr)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

prije 10 mjeseci slomio sam nogu, pukla mi je kost u stopalu na 2 mjesta - znači teža ozljeda, ne?

budući da imam dobrovoljno zdravstveno osiguranje cjelokupnu papirologiju od prvog posjeta liječniku na dan kada sam slomio tu kost u stopalu pa do završetka terapije poslao sam toj osiguravjućoj kući. zbog težine ozljede mskoro dva mjeseca nisam mogao ići na posao, već biti doma i mirovati sa nogom u gipsu.

nakon višemjesečnog dopisivanja u kojem me je osiguravajuća kuća nekoliko puta tražila da pošaljem cjelokupnu dokumentaciju jer je kao prvi puta nešto falilo, drugi puta se neka slova nisu dobro vidjela, a treći put ne znam što su izmislili samo kako bi odugovlačili, a ja sam im sva tri puta poslao identične dokumente (tj. identične kopije originalnih nalaza, jer nisam lud da im šaljem originala pa da mi ih "ne dobiju"), napokon mi je nedavno (nakon skoro devet mjeseci otkako sam im prvi puta poslao obavještenje da sam slomio nogu te kasnije svu medicinsku dokumentaciju) došlo doma rješenje u kojem mi piše da je njihov liječnik-vještak (kod kojeg sam u međuvremenu bio na pregledu, koji mi je usmeno potvrdio da mi je i kost malo krivo zarasla zbog čega i danas još malo šepam i imam skoro svakodnevne bolove) odredio stupanj invaliditeta od 2% i za to mi odredili naknadu od mizenih 400€ jer sam osiguran na 20.000.

 

Pitam ja vas sada da li mi se isplati tražiti mišljenje nezavisnog liječnika-vještaka pa se onda još najmanje pola godine sa njima dopisivati ili prihvatiti ti 400€.

 

Sve vas ovo pitam jer mi se taj iznos koji ću dobiti od osiguranja čini smiješno malenim, tj taj ppostotak invaliditeta mi se čini malenim budući da mi je kost pukla na 2 mjesta.

A još mi je smiješnije od toga svega da je jedan moj prijatelj od osiguravajuće kuće za uganuće gležnja (koje je skoro pa bezazleno u usporedbi sa mojim slučajem) dobio naknadu od 3000kn, a osiguran je na istu svotu novca kao i ja? I zato mi to sve skupa nema nikakve logike...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija