Jump to content

predbračni ugovor


anonimno

Preporučene objave

Što bi značio taj dokument? pitamo se iz razloga jer dobro znamo: što uneseš u brak tvoje je, a što ste skupa stekli u braku dijeli se pola-pola.

Da li to znači osiguranje od prevelike love koja bi se za vrijeme braka stekla, tako da onaj drugi bračni (recimo) drug, ne bi dobio pola kolačića, jer znamo da iako uloži onaj koji ima puno love, bez obzira što glasi na njega (nekretnina ili pokretnina), može osporiti za vrijeme rastave da druga strana dobije polovicu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

predbračni ugovor se mora poštivati u slučaju razvoda. a na koji način se poštiva ovisi što piše u tom ugovoru. ugovorom se uglavnom osoba bolje materijalne situacije osigrava da u slučaju rastave druga strana ne predoči ono što nije unijela kao bračnu stečevinu, a čak i manji cio bračne stečevine. recimo, jedna strana u brak unese profitabilnu firmu te se iz profita te firme kupi kuća u kojoj oboje žive. ako kuća ne glasi na firmu, tada predstavlja bračnu stečevinu i jasno je da se ta strana želi osigurati. predbračni ugovori će uskoro preplaviti i hrvatsku i ja ih pozdravljam. manje će biti problema prilikom rastava. sve će se unaprijed znati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija