borbena objavljeno: 2. svibanj 2008. Dijeli objavljeno: 2. svibanj 2008. Može li netko popisati popis literature za svih 10-et predmeta sa pravosudnog? Pod ovim ponajprije mislim na naslove knjiga,autore i izdanja. Naravno da sve nije moguće naučiti, ali eto voljela bih imati ovu informaciju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Liva odgovoreno: 2. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 2. svibanj 2008. Sluzbena literatura ti je objavljena na stranicama Ministarstva, a i ovdje je jedna od top-tema, cini mi se, "azurirani popis literature" ili tako nekako. (iako mislim da ga vjerojatno sad opet treba azurirati) U sluzbenoj literaturi nema knjiga. Dosta ljudi koristi Klarićevu knjigu za građansko, razne komentare ZKP-a, KZ-a, ZPP-a, uglavnom tko sta ima, ili je "naslijedio" ili moze nabavit ili misli da mu treba. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zderonja odgovoreno: 21. veljača 2009. Dijeli odgovoreno: 21. veljača 2009. ja za sad nabavila knjigu iz kp-a i gp-a! cisto mi nekako lakse kad ih imam kraj sebe! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Nipa odgovoreno: 21. veljača 2009. Dijeli odgovoreno: 21. veljača 2009. Mislim da se bolje orijentirati na zakone nego gomilati knjige koje ionako nemaš vremena naučiti. Ja bih bila super zadovoljna da naučim i navedene zakone, odn. skripte po kojima se da učiti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nika_no1 odgovoreno: 21. veljača 2009. Dijeli odgovoreno: 21. veljača 2009. Slažem se. Najbolje je da se orjentiraš na zakone. Kad se pogledaju sva pitanja koje ispitivači postavljaju, vidi se da znaju postaviti specifična pitanja - više teoretska s podjelama koje zakon ne definira, ali toga ima zaista malo. U tom slučaju je super poslužiti se malo i s knjigom. Ja osobno mislim da je najbolje imati zakone s komentarima, onda su knjige potpuno suvišne budući da je u komentarima sve objašnjeno i teoretski i primjerima iz prakse. Postavlaju vrlo konkretna pitanja - koji je rok, tko smije što, kada se može što, koja je definicija nečega, malo povezivanja da se vidi koliko se razumije... Samo još da sve to popamtimo... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.