Jump to content

obnova postupka


CheKirac

Preporučene objave

Molim forumaše koji su imali sličan problem da mi odgovore, naime, podnio sam zahtjev za obnovu postupka kod HZMO-a u Sisku, inače sam 20-80 privremeno do 31.12. bio na prvostupanjskoj u 5.mj. 2007.opća nesposobnost.Sad mi soc. radnica kaže da neču imat nikakve koristi od obnove postupka jer je njihovo riješenje konačno, neznam,šta da radim, da čekam 31.12. jer sad imam pogoršanje bolesti, druge dijagnoze ili kud sa tim papirima, i dali oni možda šalju u zgb na povjerenstvo, molim odgovor, i hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

CheKirac je napisao:

Sad mi soc. radnica kaže da neču imat nikakve koristi od obnove postupka jer je njihovo riješenje konačno, .

 

po odgovoru socijalne radnice zaključio bi da si ti njoj spomenuo žalbu na rješenje a ne obnovu postupka.sa gledišta obnove postupka rješenje ne može biti konačno što ti i na kraju rješenja citirano da bilo kakve promjene koje utjeću na visinu mirovine treba prijaviti zavodu u cilju izrade novog rješenja akoliko vidim da kod tebe ima promjena i možeš obnavljati postupak sa novom dokumentacijom 6 mj. nakon rješenja o mirovini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

velikom večinom daju privremene mirovine ,ako su iste prof.nesposobnost....ali sve i ne zovu na kontrolni liječnički ,inače dobije se poziv,sulkadno stavci -kontrolni pregled u rješenju o mirovini..ako ga ima ,ostalo mislim da ni oni neznaju ,več ....samo nebo zna ...

...prijatelju ako si bolestan trebaš se liječit i nebude problema ,no nažalost uvujek i bude iznimaka ,sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznam ni sam otkud soc. radnici ta informacija, da neću ništa postići s tom dopunom nove dokumentacije od liječenja i novim šiframa, ali nemam prof. nesposobnost već opću, pa zar onda mirovinski s tim nema ništa?, ona kaže da je važno ovo što sam dobio od drugostupanjskog LP-a, a to mi je bilo već 3 put, i sad sam dobio riješenje isto privremeno do 31.12 o.g., po mome ako je došlo do pogoršaqnja bolesti koja je vezana uz rat imam pravo na obnovu postupka, ali oni izgleda nemaju pojma o tome, koliko ću čekati poziv na vještačenje neznam , ali strpljen spašen dok ne poludim , a malo mi fali, da se to desi, pa kom obojci kom opanci.Sad ako neriješe slučaj i nedaju riješenje za trajno.Čini mi se po ovim postovima na str. da je to od slučaja do slučaja drugačije, od područnog ureda do drugog drugačije, pa ova država ima nesposobne službenike,i neznaju propise, niti svoj posao, a to je zato što bi se trebali stalno obrazovati,a oni to ne čine nego se njihovo neznanje prelama preko leđa nas običnih smrtnika. hvala na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo kako čitam ispada da si tri puta bio na komisiji za status HRVI. Pa onaj omjer 20-80, govori nešto drugo. Privremena rješenja idu za status HRVI-a, te je pravomoćno rješenje, revizijskog DLP-a. Vjerojatno misliš slati dopunsku medicinsku dokumentaciju na DLP? Po općoj nesposobnosti, nema "privremenog" rješenja, jest da kod odlaska u mirovinu dobiješ par rješenja, do konačnog rješenja s izračunom mirovine. Tu ti se ne valja mučiti žalbom, već je trenutno povoljnija obnova postupka, što više ako su neke dijagnoze promijenjene (mada ni to više nije pravilo). Malo razvrstaj svoja rješenja, pogledaj što je za HRVI, a što za HZMO.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija