Jump to content

Molim preporuku za advokata i pogledajte ovaj izvrsni link


anonimno

Preporučene objave

Poštovanje,

lijepo molim da mi savjetujete vrhunskog advokata, čovjeka koji zna surađivati s klijentom koji je voljan puno raditi, kao i čovjeka koji bi znao pregovarati s predstavnikom suvlasnika zgrade i ishodovati za mene najbolje dobitke. (slati na zecalex@yahoo.com)

 

Kao vlasnik 13% korisne površine zgrade, želim ishodovati pravo na parkirno mjesto i komad vrta kojeg bih ogradila živicom, što se nalazi na 250 kvadrata vrtnog dvorišta, a želim i alikvotni dio podruma i alikvotni dio tavana, naravno u obliku jedne od prostorija.

Sada to koriste ostali vlasnici od kojih neki imaju samo 6,25% zgrade!!! Nepravda! Ali evo sasvim otvoreno zašto je to tako:

 

Zbog mojeg dugogodišnjeg studenstkog bučenja u sitne sate nikome u zgradi nisam ni najmanje simpatična, pa će mi malo tko dati moje pravo po sistemu dogovora., na kojem svi toliko inzistiraju, a do te spoznaje sam došla proučavajući zakone. Policija mi je bila najmanje 30 puta po pozivu susjeda, ali svaki policajac je zaključio da je moj zvučnik sasvim tih, ali da su ljudi od 65 god na dalje koji prevladavaju u zgradi I vjerojatno žele priviknuti na grobnu tišinu pa im i ispod 35 decibela smeta (Prema Pravilniku o najvišim dopuštenim razinama buke propisano je kako u poslovno-stambenim zonama unutar gradskog središta, razina buke u 15-minutnim intervalima iza 22 sata unutar stanova ne smije preći 35 decibela, a u vanjskim prostorima ne smije biti viša od 50 decibela. )

npr : http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20040831/split03.asp

 

 

Nije mi povoljno što se u zakonima toliko inzistira na dogovoru stanara. Pa svi me mrze!!! Klasičan primjer loše vibracije, gotovo hologramska preslika balkana.

 

Voljna sam ići na sud za tavan, podrum, vrt.

 

Prošle godine sam postala nasljednik ovog stana po ostavinskoj raspravi.

 

 

a ovo je link koji mi je jako puno pomogao:

http://sudskapraksa.vsrh.hr/SuPra/

 

Internet stranice baze podataka "Sudska praksa" Vrhovnog suda Republike Hrvatske – "SuPra".

Baza podataka omogućuje uvid u sudsku praksu objavljenu u tiskanim izdanjima Vrhovnog suda Republike Hrvatske pod nazivom "Izbor odluka", ali i dostupnost dosad neobjavljenih cjelovitih tekstova odluka Vrhovnog suda Republike Hrvatske u razdoblju od 1993. godine do danas.

Osim odluka navedenog suda ovdje možete pronaći i izbor odluka ostalih sudova u Republici Hrvatskoj (za sada samo županijskih sudova i Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske).

Sve odluke donesene nakon 1. siječnja 2004. godine imat će osim teksta odluke pridružene i indeksne podatke. Indeksni podaci obuhvaćaju pojmove iz stvarnog kazala, propise iz zakonskog kazala, te "Nomenklaturu prava 2003" preuzetu od "Inženjerskog biroa", uz dopune Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

 

Uz posebno važne i zanimljive odluke objavljuju se pravna stajališta (tzv. sentence).

Svaka odluka u bazi ima cjeloviti tekst koji će odsad biti dostupan široj javnosti, a koji se razlikuje od originalnog teksta samo u dijelu kojim se štiti privatnost stranaka u postupku. Zbog zaštite stranaka u postupku izostali su identifikacijski podaci o fizičkim i pravnim osobama, prema Pravilima o anonimizaciji sudskih odluka i Uputama o načinu anonimizacije sudskih odluka Predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

 

dogovor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da sposobnih advokata ima više nego li stomatologa - primjerice, vlasnica poliklinike u centru grade, sveučilišni prof itd, ustanovila je 15 karijesa, 2 operativna vađenja itd i pozamašnu cijenu popravaka. Nakon nekoliko popravaka krenula sam po dodatna mišljenja i ustanovila da se radi o još samo 2 popravka i nikakvih operacija.!

 

Nakon 10 godina situacija je ista, dakle uopće nije bila u pravu, samo je željela novac na račun zdravih zubiju. Ova stomatologica je vrlo razvikana i ugledna ali kada sam poslije pitala zubare kome bi oni povjetili svoje zube odgovor je jedan stomatolog kod Petrove crkve. I zaista sam se i sama uvjerila u njegovo majstorstvo. Zato mislim da je bitno pitanje o nalaženju najkvalitetnijeg advokata, naravno ovisi o području, , jer danas je sve važnije imati majstore oko sebe a ne razvikane amatere.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Poštovanje,

lijepo molim da mi savjetujete vrhunskog advokata,

 

Naravno, nemojte to ciniti na ovim stranicama, buduci da je za odvjetnike oglasavanje, reklamiranje i sl. zabranjeno.

 

je napisao:

a ovo je link koji mi je jako puno pomogao:

http://sudskapraksa.vsrh.hr/SuPra/

 

Link na stranice VSRH imamo u popisu linkova vec gotovo 2 godine ali mozda nije losa ideja da link na sudsku praksu posebno istaknemo. Hvala na podsjetniku, a oni koji za stranicu nisu do sada culi imaju priliku u vasem postu procitati o cemu se radi.

 

Jos kada biste bili registrirani korisnik... svi sretni i veseli! Pa makar glazbi ponekad bila i iznad 35 decibela.

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija