somalija objavljeno: 5. svibanj 2008. Dijeli objavljeno: 5. svibanj 2008. Rastavljena sam od bivšeg supruga već 10 godina, a službeno razvedena 6 g. Bivši suprug nikada nije plaćao alimentaciju za naše dijete a s obzirom da je nezaposlen, lišen trenutno i poslovne sposobnosti (na lječenju je od ovisnosti godinama), mada sam pri razvodu dobila riješenje o plaćanju minimalnog iznosa alimentacije, nisam nikada to pokušala naplatiti. Kako je izašao novi Obiteljski zakon po kome bi država trebala preuzeti plaćanje alimentacije za djecu koja ju ne primaju, ne znam kome se obratiti i da li bi se to odnosilo i na moje dijete? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kfilipic odgovoreno: 6. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 6. svibanj 2008. Ne znam je li vec izasao,ali govorilo se da ce bit zakon koji ce tjerati alimentaciju od casa kad su se roditelji razveli,a ne otkad je jedan tuzio drugoga da ne placa. Kolko ja znam,to se sve tice socijalne skrbi.Treba i njih zaposlit kad nis ne rade. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 6. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 6. svibanj 2008. Zakon ne tjera već pruža mogućnost. Malo koji czss zaista vodi računa o tome izvršava li se sve prema rješenju unatoč očevidnicima i navodnoj provjeri za 6 mjeseci... I zastara je 5g. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
somalija odgovoreno: 8. svibanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. svibanj 2008. S obzirom da se radi o osobi koja je jako agresivna, ne znam koliko je pametno tražiti sve zaostale alimentacije tj. uopće ulaziti u bilo kakav proces jer 10 g. uopće ne kontaktiramo. Ukoliko zatražim od centra privremeno uzdržavanje djeteta, da li to znači da će centar pokrenuti tužbu protiv bivšeg supruga? Ruku na srce, 500 kn nije baš iznos vrijedan da se možda nađem i u fizičkoj opasnosti Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 8. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 8. svibanj 2008. Znači da će se kasnije naplatiti od njega... Hoćete li ulaziti u potraživanje uzdržavanja od oca djeteta je djetetovo pravo, a odluka vaša ... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.