Jump to content

Molim pomoć, problemi sa bankom i financijskom službom u mojoj firmi


boris/boro

Preporučene objave

Molim pomoć!

Imam problem sa financijskom službom u mojoj firmi.

Zaposlen sam kao pravosudni policajac u kaznionici u Lipovici. Kada sam se zaposlio prije deset godina u zatvoru u Zagrebu tadašnji upravitelj je postavio za uvijet da otvorimo tekuće račune u zagrebačkoj banci u poslovnici u remetinećkom gaju ( svi zaposleni). To smo i ućinili bez puno pitanja. Od tada do dana današnjeg sam klijent te poslovnice i preko tekućeg raćuna u toj poslovnici primam plaču. Prije mjesec i pol dana sam premiješten u kaz. lipovica. Pošto živim u Kutini, htjeo sam prebaciti primanja u banku u Kutini. U Kutini nema Zagrebačke banke stoga sam htjeo primanja prebaciti u drugu banku. Takodjer sam "pokrenuo papire" potrebne za ishođenje dozvola za gradnju kuče. U banci, u koju sam htjeo prebaciti primanja, bih imao dobre uvijete za podizanje stambenog kredita, kao klijent. S karticom i brojem tekučeg računa nove banke sam otišao u financijski odijel kaznionice lipovica te zatražio da mi uplaćuju od tada plaću na novi raćun. Oni su to odbli i zatražili da im donesem potvrdu od Zagrebaćke banke u kojoj navode da su suglasni da se kod njih više ne uplaćuje moja plaća. Otišao sam u Zagrebačku banku te podmirio dozvoljeni minus i zatražio navedenu potvrdu.

U toj banci imam osim tekućeg raćuna i mastercard, visu electron i visu clasic, te kredit. tekući sam podmirio, master, visa i kredit mi sijedaju na tekući u obliku računa te nema trajnih naloga koji bi obvezali poslodavca na isplatu plače u tu banku. Nakon podmirenja minusa naglasio sam da neželim zatvoriti račun u zgb banci nego samo želim primati plaću u drugoj banci te pitao dali trebam još šta podmiriti te dobio odgovor da u tom slučaju netrebam. Na šalteru mi je ispisala potvrdu u kojoj se navodi da sam tog datuma u plusu i da se potvrda izdaje u svrhu podizanja kredita u drugoj banci i da se u druge svrhe nemože koristiti. Rekao sam gospođi na šalteru da to nije ono što sam tražio, nego da trebam potvrdu kojom je banka suglasna da plaću primam u drugoj banci. Ona mi je odgovorila da banka takvu potvrdu ne izdaje i da ova potvrda mora valjat jer drugačiju ne izdaju. Kada sam sa tom potvrdom otišao u našu blagajnu, blagajnica i načelnica financijske službe su odbile uplatiti plaču na račun druge banke te tražile potvrdu za koju u banci kažu da je ne izdaju. Nakon toga sam zvao natrag u banku, u centralnu banku u paromlinskoj iz banke su zvali nacelnicu financijskog odijela te joj obijašnjavali da takvu potvrdu ne izdaju i da u mom slučaju ništa ne obvezuje poslodavca da moju plaču uplačuje u zgb banku, te da na kraju krajeva banka nemože dopustit ili nedopustit da se moja plača bilo kuda uplačuje ili ne uplačuje. Nema trajnog naloga niti bilo kakvog naloga kojim bi se poslodavca obvezalo na odgovornost oko uplate neke rate ili bilo čega bilo gdije. Ali oni i dalje odbijaju uplatiti moju plaču na novi račun. Ja zbog ovoga nemogu dobiti minus u drugoj banci, nemogu pokrenuti kredit, nemam dovoljno novca za svu papirologiju oko kuče itd., jer sam gotovo sva sredstva dao kako bih pokrio stanje na starom tekučem računu te to nesmijem dirati kako bi račun ostao čist. Stavili su me u nezavidan položaj koji me košta puno novaca, a vrijeme mi ide te mi odgađa gradnju kuće.

Dali me uopče smiju tražiti ( u financ. služ. moje firme ) takvu potvrdu ako nema trajnog naloga koji njih obvezuje i šta da učinim sa time? Mogu li ih tužiti zbog zloupotrebe položaja ili zbog nečeg? Kome da ih prijavim? Ogorčen sam jer mi se čini da su jednostavno bezobrazni i traže nešto što nemaju pravo, a meni čine veliku štetu i boli ih briga zbog toga. Kome da se obratim?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

O ovom temi vec smo pisali na ovom portalu

evo link:

 

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=18365&forum=28

 

Ipak vam savjetujem da potpuno ugasite račun u ZABI a ako ipak zelite naknadno otvoriti taj racun nitko vam ne brani da ponovno postane klijent ZABE.

Tako cete izbjeci neugodnosti sa financijskom sluzbom, koja, moram ustvrditi, ne poznaje zakonske propise.

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija