didi6 objavljeno: 8. svibanj 2008. Dijeli objavljeno: 8. svibanj 2008. Pozdrav svima!U mirovini sam od svibnja 2005g. sa činom skupnika a obnašao sam dužnost zapovjednika desetine zadnjih 5g. na ustrojbenom mjestu narednika ,prije nekoliko dana sam predao papir o mom postavljenju u HZMO i napisao molbu za ponovni izračun.Dali će mi biti to odobreno i ako bude dali se ta razlika isplaćuje retroaktivno?Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
commando odgovoreno: 8. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 8. svibanj 2008. Hoće li ti biti uvaženo to što si obnašao dužnost zapovjednika desetine na ustrojbenom mjestu narednika, vjerojatno hoće, ali ovi u HZMO ne isplaćuju ništa retroaktivno. To znam iz vlastitog iskustva. U to budi siguran, a vjerojatno će to još tko potvrditi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 8. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 8. svibanj 2008. Moglo bi značiti, obnova postupka, jer podastrio si nove neke dokaze, a to je tvoj čin, no bitno je da ti je čin greškom uzet za izračun. Čime si dobio novi čin (žalba,prigovor ili nešto drugo.). Mogu ti uzeti u obzir, ali prva isplata u sljedećem mjesecu nakon izračuna mirovine, o ćemu ćeš dobiti rješenje. Retroaktivno u ovom postupku ne, čak ni u žalbenom postupku, već podnašaš "odštetni zahtjev" Općinskom državnom odvjetništvu za građansko-upravni odjel. Ako ti ne odgovore u roku 90 dana, znači da su se oglušili na tvoj zahtjev, onda savjet uzmi odvjetnika. Ili ako od ODO-a dobiješ negativan odgovor, odvjetnik pa tužba. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
didi6 odgovoreno: 8. svibanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. svibanj 2008. Ništa nisam dobio naknadno ali u mirovinskom nisu imali dokumenat o mojem ustrojbenom mjestu već samo o činu. I ja sam tek sada saznao da može biti obračun i prema ustrojbenom mjestu koje je u mom slučaju narednik.Vjerovatno je zakazalo negdje u MORH-u.I da nisam došao na ovaj forum vjerovatno bi tako bilo zauvjek. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Duro odgovoreno: 8. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 8. svibanj 2008. didi6 je napisao: Pozdrav svima!U mirovini sam od svibnja 2005g. sa činom skupnika a obnašao sam dužnost zapovjednika desetine zadnjih 5g. na ustrojbenom mjestu narednika ,prije nekoliko dana sam predao papir o mom postavljenju u HZMO i napisao molbu za ponovni izračun.Dali će mi biti to odobreno i ako bude dali se ta razlika isplaćuje retroaktivno?Hvala. Kada je HZMO vršio obračun prava - mirovine on je tražio potvrdu od MORH koja je morala sadržavati, između ostalog, podatke o osobnom činu i ustrojbenom činu i temeljem takve potvrde je odredio prava. Papir koji nazivate papir o postavljenju HZMO najvjerojatnije neće uvažiti ukoliko to nije papir koji po formi i sadržaju odgovara njihovom zadnjem naputku što treba sadržavati i od koga biti izdan (npr. potvrde MORH iz 2006 koje se odnose na postupke koji traju ponovno je tražio potvrde krajem 2007 jer su u travnju 2007 promjenili naputak i dogovor s MORH-om,...). Oni će najvjerojatnije ponovno zatražiti potvrdu od MORH-a tj. njihovo očitovanje o tom papiru. Ukoliko u tom očitovanju ili novo izdanoj potvrdi budu sadržani elementi koji idu vama u korist oni će izvršiti ponovni obračun i po mom mišljenju biti će zaostataka. Ponavljam po mom mišljenju i samo ako MORH u potpunosti potvrdi da je izdao pogrešnu potvrdu itd. Želim vam sreće u tom postupku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
didi6 odgovoreno: 8. svibanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. svibanj 2008. Taj papir je rješenje o mom postavljenju na mjesto zapovjednika desetine koje je potpisao zapovjednik kopnene vojske poa mislim da bi trebao biti mjerodavan. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Duro odgovoreno: 9. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 9. svibanj 2008. Ako ste umirovljeni kao DVO tada je jedini mjerodavni papir potvrda-očitovanje Personalne službe MORH-a., te će HZMO u zavisnosti koji referent bude rješavao predmet /ovo koji znači kakvo ima iskustvo i kako se bude pridržavao zakona i naputaka.../ napraviti:- a) - zatražiti od Personalne očitovanje o tom postavljenju-papiru koji ste priložili, ili b) - odbiti zahtjev kao neosnovan ili c) - tražiti da dopunite zahtjev s pravim dokazom i ujedno navesti koji je to pravi dokaz. Oni će najvjerojatnije napraviti ono pod a). Preslika rješenja o postavljenju na dužnost izdanog od strane Zapovjednika KOV-a za njih nije mjerodavan papir. Skrećem vam pozornost na moj prethodni post gdje navedoh kako se oni drže naputaka i internih dogovora s MORH-om kao pijan plota, a u ovom slučaju to bi vam išlo u prilog osim što će možda dugo trajati. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.