Vanjaa objavljeno: 8. svibanj 2008. Dijeli objavljeno: 8. svibanj 2008. Imam pitanje vezano uz obiteljsku mirovinu koje bas i nije pravno no zaista neznam kome bih se obratila tj u mirovinskom mi ne daju suvisle informacije i svaki put mi nesto drugo kazu. Dakle, roditelji su mi se rastali 1991. godine i od onda sam zivjela s majkom a otac se preselio iz Hrvatske u Srbiju. 2006. je umro, te buduci da studiram podnjela sam zahtjev za mirovinu po ocu, ja u Hrvatskoj, a njegova sestra kojoj sam dala punomoc u Srbiji. U Srbiji je rijeseno pitanje mirovine ali to primam tamo tj tetka tamo to dize a u Hrvatskoj kazu da je prije poduzet zahtjev u Srbiji i da oni svoju papirologiju salju u Srbiju te da ce se sve tamo primati(i ne zele mi dati nikakve informacije), sto meni nema nikakvog smisla jer ja zivim ovdje i ne kontaktiram bas previse s tetkom i novac mi donese tu i tamo, kad dodje, e pa sad mene zanima kako bi ja to mogla prebaciti da ovdje bude maticno mjesto te mirovine i da ju primam ja u Hrvatskoj a ne moja tetka tamo kao opunomocenik! Znam da je komplicirana situacija jer se radi o dvije razlicite drzave no nema smisla da ja tu svoju mirovinu ne dobivam a tetka mi ni ne dostavlja dokumentaciju, eto nismo bas u nekim odnosima pa bi bilo puuuuno jednostavnije da se to vodi iz Hrvatske! Hvala puno na odgovorima! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.