Jump to content

Obiteljska mirovina

Vanjaa

Preporučene objave

Imam pitanje vezano uz obiteljsku mirovinu koje bas i nije pravno no zaista neznam kome bih se obratila tj u mirovinskom mi ne daju suvisle informacije i svaki put mi nesto drugo kazu. Dakle, roditelji su mi se rastali 1991. godine i od onda sam zivjela s majkom a otac se preselio iz Hrvatske u Srbiju. 2006. je umro, te buduci da studiram podnjela sam zahtjev za mirovinu po ocu, ja u Hrvatskoj, a njegova sestra kojoj sam dala punomoc u Srbiji. U Srbiji je rijeseno pitanje mirovine ali to primam tamo tj tetka tamo to dize a u Hrvatskoj kazu da je prije poduzet zahtjev u Srbiji i da oni svoju papirologiju salju u Srbiju te da ce se sve tamo primati(i ne zele mi dati nikakve informacije), sto meni nema nikakvog smisla jer ja zivim ovdje i ne kontaktiram bas previse s tetkom i novac mi donese tu i tamo, kad dodje, e pa sad mene zanima kako bi ja to mogla prebaciti da ovdje bude maticno mjesto te mirovine i da ju primam ja u Hrvatskoj a ne moja tetka tamo kao opunomocenik! Znam da je komplicirana situacija jer se radi o dvije razlicite drzave no nema smisla da ja tu svoju mirovinu ne dobivam a tetka mi ni ne dostavlja dokumentaciju, eto nismo bas u nekim odnosima pa bi bilo puuuuno jednostavnije da se to vodi iz Hrvatske! Hvala puno na odgovorima!

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija