Jump to content

zajednička djelatnost


mafilo

Preporučene objave

Molim pomoć ako netko zna.Situacija je ovakva:

Moj otac je dio godine bio vlasnik obrta; nakon toga smo on i ja postali ortaci i to je trajalo 3 mjeseca.Sada se on povukao iz zajedničkog obrta jer je otišao u mirovinu i ostala sam samo ja kao vlasnik obrta, a ujedno sam i zaposlena u drugoj firmi.Zanima me na koji će se način podnositi prijava poreza za ovu godinu? Da li od prijavljuje dobit samo svoju i polovicu zajedničke putem svoje porezne prijave , a ja u svojoj prijavljujem polovicu zajedničke dobiti, ostatak dobiti od obrta za preostali dio godine i svoj dohodak kod poslodavca? Ili treba podnijeti 3 različite prijave za svako razdoblje promjene vlasnika?

A obzirom da je obrt uslužna djelatnost i postoje računi ispostavljeni u vrijeme zajedničke djelatnosati, da li prihod od njihove naplate ulazi u prijavu poreza za zajedničku djelatnost ( bez obzira što nastaje nakon prestanka djelovanja zajedničke djelatnosti) ili normalno u prihod obrtu koji je ostao i čiji sam ja vlasnik?

 

Znam da ovo zvuči komplicirano, ali stvarno sam zbunjena pa molim ako netko zna da pomogne. Ili barem da me uputite na neku službu koja bi mi mogla ovo razjasniti...

hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija