Jump to content

honorarni posao

mala_x

Preporučene objave

Zanima me koja su sve davanja u slučaju honorarnog posla (ugovor o djelu- nisam studentica pa nije preko student servisa), tj po čemu se razlikuje bruto i neto iznos?

Da li je točno da ako na kraju godine podnesem poreznoj upravi prijavu, dobivam povrat poreza (jer se tek tada računa osobni odbitak od 1600kn mjesečno)?

I na kraju, da li se cijelo to vrijeme ostaje na Zavodu za zapošljavanje u statusu nezaposlene osobe?

HVALA

Dijeli na drugim stranicama

ne možete primati naknade po dvije osnove, tj. ne možete primati naknadu od HZZ-a kao nezaposlena osoba i naknadu za rad temeljem ugovora o djelu.

što se tiče ugovora o djelu, evo vam mog odgovora na slično pitanje na ovom forumu. evo linka:

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503319559&forum=28&5

Ukoliko ste tijekom godine obavljali honorarne poslove niste samo radi toga dužni podnijeti godišnju poreznu prijavu, ali ako ju želite podnijeti ili ju morate podnositi iz nekog drugog razloga morate prijaviti i ove primitke. Odlična vijest za nezaposlene honorarce je da podnošenjem prijave možete dobiti veliki povrat poreza jer imate pravo na osobni odbitak od 1600,00 kn mjesečno odnosno 19.200,00 kn godišnje koji nije mogao biti korišten prilikom isplate honorara, ali ga zato sada možete koristiti.

eto, nadam se da vam je od pomoći...

Hvala lijepo na odgovoru :-)

Zanimalo me konkretno (glede pitanja ostanka ili neostanka na Zavodu) da li imam pravo na besplatni gradski prijevoz budući da se u radnoj knjižici ne upisuje da radim igdje i da li postoji i dalje moja obveza javljati se jednom mjesečno na Zavod?

(pravo na naknadu ionako nemam jer mi je ovo prvi posao, a znam za onu odredbu da treba raditi bar 9mj u zadnje 2 g da bi se ostvarilo pravo na naknadu na Zavodu).

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija