Jump to content

Pitanje iz radnog prava

MojNadimak

Preporučene objave

Do jucer sam bio zaposlen na neodredjeno. Uz to, po odluci poslodavca, obavljam poslove kao zamjenik djelatnice koja je na porodiljnom dopustu.

Odlukom nadleznog tijela, a na prijedlog poslodavca, ukinuto je moje radno mjesto, no istovremeno se otvara novo za koje imam sve potrebne uvjete (visoka strucna sprema, aktivno poznavanje jezika, iskustvo).

Mora li ga prvo ponuditi meni? Ima li veze sto poduzece ima manje od 20 zaposlenih (cl. 113 Zakona o radu)?

Je li vec i raspisivanje natjecaja za to radno mjesto (bez da je mene zbrinuo, odnosno u situaciji u kojoj u uredu ima osobu koja bi ostala bez posla, a ima sve uvjete za to radno mjesto) krsenje mog radnog prava?

Zahvaljujem na odgovoru.

Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ga ne mora prvo ponuditi vama jer u firmi imate manje od 20 zaposlenih.

Međutim, nitko vas ne sprečava da se javite na raspisani natječaj. Tu biste čak mogli imati prednost pred drugim kandidatima, ako po kvalifikacijama i stažu zadovoljavate formalne uvjete natječaja, jer imate iskustva u radu baš u toj firmi koja raspisuje natječaj, a posebno ako ste već radili na poslovima koji se nalaze u opisu radnog mjesta za koje je natječaj raspisan.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija