Jump to content

HITNO-OVRHA-SUTRA ZADNJI DAN ZA ŽALBU

anonimno

Preporučene objave

U 3.mjesecu 2002.g sam prestao plaćati kasko osiguranje za os. automobil jer sam isti prodao, a premija je bila ugovorena na obročno plaćanje. Prije nekoliko dana (dakle 8/2005 g.) sam dobio rješenje za ovrhu 1/3 plaće. Našao sam da u općim uvjetima piše kako osiguranje može prekinuti ugovor 15 dana nakon neplaćenog obroka, a u slučaju da je polica uplaćena jednokratno mogu čak tražiti i povrat dijela police uz dokaz o prodaji os. vozila. ???

Molim vas hitno za savjet što da napišem u žalbi i na koga trebam nasloviti žalbu (na osiguranje ili na općinski sud).

Dijeli na drugim stranicama

Mislim da se ovdje radi o ovrsi na temelju vjerodostojne izjave, te vi možete uložiti prigovor naslovljen na općinski sud.

Ako niste obavjestili osiguravatelja o otuđenju vozila, vi ste i dalje bili u obvezi plaćanja premije - čl.937.st.4. Zakona o obveznim odnosima.

Ugovor o osiguranju se raskinuo po sili zakona na temelju čl. 913.st.3. i st.4. Zakona o obveznim odnosima.

Ukratko, po mom mišljenju, morat ćete platiti. Ono što je bitno je da li su vam slali preporučenu obavijest o dospjelosti premije. Ako jesu, onda trebate platiti iznos dospio do tada, a ako nisu, onda maksimalno jednogodišnju premiju.

za detaljniji odgovor bih morao vidjeti uvjete osiguravatelja.

pozdrav,

slow

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija