Jump to content

Novi zakon o strancima -poslovna dozvola


stramberra

Preporučene objave

Što konkretno znači odredba čl.217. Zakona o strancima 79/07 da su stranci kojima je izdana poslovna dozvola na temelju Zakona o strancima 109/03 dužni ispuniti uvjete za izdavanje poslovne dozvole propisane ovim zakonom - koji konkretno uvjeti?

 

Slijedeće pitanje:

U čl.132 Zakona o strancima piše da se poslovna dozvola može izdati:

1. osnivačima VLASTITOG trgovačkog društva upisanog u sudski registar i koji ostvaruju poslovne aktivnosti radi obavljanja djelatnosti u RH.

Što znači VLASTITOG trgovačkog društva? Da li to znači da osnivač mora biti 100%ni vlasnik ili barem većinski (51%) ili nije bitan udio u društvu, ukoliko je stranac - osnivač društva.

 

Ako se pretpostavi da "vlastito" znači 100% ili bar 51% udjela u društvu - kako se tumači odredba čl.6 st.3 Pravilnika o uvjetima izdavanja suglasnosti 26/08 - prema kojoj "Ako je iz izvatka iz sudskog registra za trgovačko društvo razvidno da je upisano više osnivača trgovačkog društva, suglasnost za izdavanje poslovne dozvole odobrit će se samo jednom osnivaču."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija