Jump to content

suvlasnistvo nakon ostavinske rasprave


anonimno

Preporučene objave

Molim za pravnu pomoc

 

Slijedi ostavinska rasprava umrle osobe koja ima sina iz prvog braka i jos dvoje djece iz drugog braka, a zena iz drugog braka (majka ovo dvoje djece) je ziva.

Nema oporuke i to vjerojatno znaci da u stanu koji je bracna stecevina iz drugog braka taj sin iz prvog braka dobiva jednu osminu - 1/8, jel tako? Moze li se uopce to nekako pobijati?

 

Zanima me sto ce biti na ostavinskoj raspravi, kako se treba ponasati i ima li uopce neke mogucnosti da se to na licu mjesta pobija ili drugi nacin da se tome prigovori?

 

Dalje me zanima kakva su prava osobe koja tako u jednom stanu ima 1/8?

Moze li se njega prisiliti na isplatu, moze li on u tom stanu zivjeti te kakve ce se sluznosti u ostalom dijelu stana uspostaviti, kakve su mogucnosti njegove i mogucnosti ostalih suvlasnika na razvrgnuce, moze li on samostalno prodati svoju 1/8 (vjerojatno je pitanje tko bi to kupio, jel tako?), te kako na kraju moze doci do javne drazbe te postoji li pravo prvokupa na javnoj drazbi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija