Vinko12345 objavljeno: 19. svibanj 2008. Dijeli objavljeno: 19. svibanj 2008. Pozdrav Imam jedan problem te Vas molim da mi odgovorite: Bio sam pozvan na ročište ali nisam bio u mogućnosti doći te sam poslao sudu svoju ispriku i nadajući se da će zakazati drugo ročište gdje ću moći iznijeti svoju obranu, ali sutkinja je donijela presudu bez moje obrane, jer je zaključila da kako nisam pristupio glavnoj raspravi da se branim šutnjom, što mi bas ne odgovara jer sam se nadao drugom ročištu di bi iznio svoju obranu i svoje socijalno stanje te se nadao manjoj novčanoj kazni. Da li postoji koji članak zakona na koji bi se mogao žaliti a vezan je uz to što mi je donijeta presuda bez dane moje obrane??? Kako je sutkinja mogla iz moje poslane isprike zaključiti da se branim šutnjom, ako sam ja samo napisao da sam spriječen?? Unaprijed zahvaljujem te se nadam što prijašnjoj pomoći jer mi pravo na žalbu istiće za 2 dana. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
djetelina odgovoreno: 19. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 19. svibanj 2008. očito se radi o prekršajnom postupku. Može donijeti odluku i bez tebe prema Zakonu o prekršajima kad tvoja prisutnost nije potrebna, a to često i rade rad ispunjenja svoje norme., a ispriku inače moraš poslati par dana ranije i obrazloži je. Napiši Žalbu Visokom prekršajnom sudu i nadaj se da će otić u zastaru ako je prekršaj počinjen prije 1.1.2008.g. Vinko12345 je napisao: Pozdrav Imam jedan problem te Vas molim da mi odgovorite: Bio sam pozvan na ročište ali nisam bio u mogućnosti doći te sam poslao sudu svoju ispriku i nadajući se da će zakazati drugo ročište gdje ću moći iznijeti svoju obranu, ali sutkinja je donijela presudu bez moje obrane, jer je zaključila da kako nisam pristupio glavnoj raspravi da se branim šutnjom, što mi bas ne odgovara jer sam se nadao drugom ročištu di bi iznio svoju obranu i svoje socijalno stanje te se nadao manjoj novčanoj kazni. Da li postoji koji članak zakona na koji bi se mogao žaliti a vezan je uz to što mi je donijeta presuda bez dane moje obrane??? Kako je sutkinja mogla iz moje poslane isprike zaključiti da se branim šutnjom, ako sam ja samo napisao da sam spriječen?? Unaprijed zahvaljujem te se nadam što prijašnjoj pomoći jer mi pravo na žalbu istiće za 2 dana. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Vinko12345 odgovoreno: 19. svibanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 19. svibanj 2008. Da se žalim Visokom prekršajnom sudu zbok toga što je presudila bez moje obrane ili da jednostavno kukam (jadujem) da nemam novaca?? Da nikomu do sad nisu iznjeli presudu ako nisi došao na prvo ročište čak su i policiju slali. A sad kad im prijete da ce zatvoriti sud......odmah se sve brzo rešava nažalost loše za mene Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
djetelina odgovoreno: 19. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 19. svibanj 2008. Žali se na sve žalbene osnove. I na kaznu i na to šta je donijela odluku, a ti si odgodio raspravu. Traži da se zamini za opomenu,ukor, odnosno rad za opće dobro. To ti nikad neće odredit jer u potpunosti to nije u nas zaživjelo. Bitno je jel prije 1.1.2008 to bilo? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Vinko12345 odgovoreno: 19. svibanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 19. svibanj 2008. Da bilo je prije 1.1.2008. Mislim ja sam svjestan svojega prekršaja i platio bi nekako kaznu ali sad mi je malo bed jer je odredila najvecu mogucu bez mene....al nema veze.....hvala još jednom Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Lav odgovoreno: 19. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 19. svibanj 2008. nemojte platiti,borite se dok imate pravnih ljekova,zasto biste placali kaznu dok se možete još boriti.Osim toga 2 godine se daju izbjeći i sve Vam ode u zastrau.Sretno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lara7401 odgovoreno: 19. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 19. svibanj 2008. mene zanima da li na sudu provjeravaju dal imaš dohodak,ak kažeš da si nezaposlen,al ne doneseš nikakav dokaz o nezaposlenosti.a zapravo si zaposlen,al slažeš. i predložiš im da ti novčanu kaznu zamijene zatvorom. da li ti onda prijeđu preko kazne, znači oproste ti ili provjeravaju dal imaš dohodak? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zvrka odgovoreno: 19. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 19. svibanj 2008. to što ste nezaposleni (ili zaposleni, a lažete da ste nezaposleni) ne znači da ne možete koristiti rad za opće dobro na slobodi kao jedan od načina izvršenja neplaćene novčane kazne.......a laganje tomu u prilog je drugi par cipela.... ukoliko se radi o novčanoj kzani do 500,00 kn, ne trebate nikomou predlagati da se ista zamijeni radom, to je vaše zakonsko pravo, na koje ćete se izjasniti nakon pravomoćnost i izvršnosti rješenja, a sve pod pretpostavkom da se radi o kazni od gornjeg iznosa... ovaj zadnji dio u kojem navodite da se citiram "prelazi preko kazne, znači oproste..."....preskačem i pravim se kkao da ga nisam niti vidjela... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
katarina2203 odgovoreno: 4. studeni 2008. Dijeli odgovoreno: 4. studeni 2008. ako se mogu ja samo malo ubaciti i priupitati. da li još uvijek postoji rad za opće dobro za prekršaje prije 1.1.08. i da li se to moze uzeti nakon odbijanja žalbe od VPSa za smanjenjem kazne, te napokon da li to vrijedi i za prekrsaj kojem su odredili 400 i 300 kn kazne (odnosno 700 ukupno) hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Arcoria odgovoreno: 2. lipanj 2011. Dijeli odgovoreno: 2. lipanj 2011. Molim Vas kakva je procedura ako ne dođu svjedoci na ročište a radi se o posjedovanju zemljišni nekretnina. Ovo je treće zakazano ročište a svjedoci ovaj put nisu opravdali svoj razlog za razliku od prethodna dva ročišta. Dali će snositi neke sankcije ili se presuda može donijeti u koristi druge strane. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.