snoopyum objavljeno: 19. svibanj 2008. Dijeli objavljeno: 19. svibanj 2008. Molim vas za pomoć... posvojena sam u 15. mjesecu zivota. Sad imam 20 godina i shvatila sam da moram znati tko su mi pravi roditelji - nemogu se prepoznati i alergicna sam na doktorovo pitanje: ima li u vasoj obitelji slucajeva bolesti? Znam gdje sam rođena i kad (valjda) hvala unaprijed za pomoc Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Kazimir odgovoreno: 19. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 19. svibanj 2008. Javite se svom centru za socijalnu skrb. Moraju Vam dati podatke na uvid, s time da ih imate pravo vidjeti samo Vi. Sretno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
snoopyum odgovoreno: 19. svibanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 19. svibanj 2008. Hvala vam puno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivanka odgovoreno: 19. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 19. svibanj 2008. Mali dodatak: Ono što tražiš je Centar za sociajlnu skrb (ranije: Centar za socijalni rad) u kojem je posvojenje provedeno. To može biti bilo koji centar za socijalnu skrb, a s obzirom na dob i u drugim republikama bivše Jugoslavije odnosno radi se o centru gdje je biološka majka imala prebivalište u doba provođenja posvojenja. Iako bi se taj podatak morao vidjeti u nekom od starih "krsnih listova" tj. izvoda iz matične knige (sada je to izvod iz matice rođenih), najsigurnije je i najbrže postupiti ovako: Otići u matični ured u kojem si upisana u maticu rođenih. Taj matični ured ima rješenje o posvojenju iz kojeg su vidljivi svi podaci o biološkim roditeljima (osim ako nisi negdje ostavljena bez traga o roditeljima), o djetetu, posvojiteljima i o samom posvojenju. Ako u matičnom uredu nisu spremni dati rješenje na uvid (to nažalost puno puta ovisi o dobroj volji nekoga da ide kopati po arhivi staroj više od 18 godina), dužni su reći barem koji je centar za socijalni rad i pod kojim brojem donio rješenje. S tim podacima treba otići u taj (baš taj) centar za socijalnu skrb i tražiti uvid u spis koji bi oni bez previše problema (osim dokaza identiteta - osobna iskaznica, izvod iz matice rođenih) trebali omogućiti. Eto, tehnički, to bi bilo to. Ako negdje zapne javi se ponovno, pa ću ti probati pomoći i izvan foruma. Ljudski, pripremi se da nije baš lijep doživljaj saznati/vidjeti/upoznati biološke roditelje. Držim fige da od svega toga iziđe barem nešto lijepo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.