bleeda objavljeno: 27. svibanj 2008. Dijeli objavljeno: 27. svibanj 2008. Molim pomoć oko otvaranja stečaja nad d.. Naime kako sam jedan od članova uprave d..-a koje je u blokadi i prezaduženo, a cijela situacija se neće pozitivno rješiti iz raznih razloga, htjela bih pokrenuti stečajni postupak. Obzirom da sam ja jedina osoba zainteresirana za to, jer mi predstavlja problem to što to d.. ima negativno poslovanje molim odgovore na sljedeća pitanja: 1. koliki su troškovi otvaranja stečajnog postupka? 2. tko ih snosi? d.. ili ja osobno ako ja predajem zahtjev? 3. što ako ja nemam novaca da platim troškove? hvala unaprijed na odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ogilvie odgovoreno: 30. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 30. svibanj 2008. Postupak se pokreće prijedlogom za otvaranje stečajnog postupka u kojem moraš navesti jedan od dva stečajna razloga - nelikvidnost i insolventnost. Također moraš dokazati i pravni interes, tj. da si ti vjerovnik i temeljem kojeg pravnog osnova. U principu ako je firma u blokadi dulje od dva mjeseca, navedeš da je firma u blokadi i koliko dugo, te navedeš koja potraživanja ti imaš prema firmi i dostaviš kopije računa. Također, potrebno je uplatiti sudsku pristojbu za otvaranje stečajnog postupka u iznosu od 100 kn, te pristojbu u 10.000,00 kn koju moraš uplatiti u fond za pokriće troškova stečajnog postupka i to moraš dostaviti uz prijedlog. Isto tako možeš navesti imovinu kojom firma raspolaže i ne zabori tražiti privremene mjere postavljanja privremenog stečajnog upravitelja, zabrana raspolaganja imovinom i odgoda ovršnih postpaka ako postoje. Naknadno, sud će ti odrapiti i dodatnu pristojbu od cca 3.000 kn, za troškove vođenja stečajnog postupka. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bleeda odgovoreno: 19. lipanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 19. lipanj 2008. ponovo aktualiziram pitanje... ovo što ste mi opisali je postupak ako sam ja vjerovnik. no ja želim pokrenuti stečaj kao jedan od direktora tvrtke koja je u blokadi. znači kao ovlašteni zastupnik dužnika. za ovu varijantu me zanima koliki su troškovi, odnosno tko ih snosi : d.. ili ja osobno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tereza odgovoreno: 23. rujan 2008. Dijeli odgovoreno: 23. rujan 2008. bleeda je napisao: ponovo aktualiziram pitanje... ovo što ste mi opisali je postupak ako sam ja vjerovnik. no ja želim pokrenuti stečaj kao jedan od direktora tvrtke koja je u blokadi. znači kao ovlašteni zastupnik dužnika. za ovu varijantu me zanima koliki su troškovi, odnosno tko ih snosi : d.. ili ja osobno U istoj sam bila situaciji pa evo moje iskustvo: 1. ako ste i zaposlenik tvrtke i ako Vam poduzeće duguje po osnovu netto dohotka ili dohodaka niste dužni uplatiti trošak pokretanja stečajnog postupka( to je onih 10.000,00 kn) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
noni odgovoreno: 14. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 14. listopad 2008. Mogu li ja, kao bivši zaposlenik, kome je firma dužna novce na temelju ugovora o djelu, pokrenuti stečaj, bez plačanja pristojbe ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tereza odgovoreno: 17. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 17. listopad 2008. Po mom mišljenju ugovor o djelu nije što i ugovor o radu,pa samim tim nemate status zaposlenika. Znači, smatrate se vjerovnikom. Ako netko od odvjetnika zna bolje,neka me ispravi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
noni odgovoreno: 19. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 19. listopad 2008. Hvala! već mi je 5-oro ljudi dalo drukčije tumačenje, pa me zanima, može li netko reći 'To je tako i gotovo!' ??? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.