Jump to content

molim pomoć

Lyle

Preporučene objave

Poštovani

Molio bih, ako bi mi netko objasnio postupak parcelacije.

Naime, vlasnik sam 3/4 terena od 1080m2, a ostatak pripada vlasniku koji ne pristaje na nikakve nagodbe.

Radi se o atraktivnom terenu koji je na području od posebne državne skrbi, u građevinskoj zoni.

Dakle, dali je prije parceliranja potrebno ishodovati građevinsku dozvolu ili nakon?

Naime, negdje sam čuo da po novom zakonu se više nemože parcela podijeliti dok se ne ishoduje građ. dozvola(???), pa bi ostao zakinut za poticajnu gradnju.

Unaprijed hvala na odgovorima.

Dijeli na drugim stranicama

mislim da građ dozvola nema veze s parcelacijom... parceliranje je podjela cestica u kojoj bi vi od te jedne dobili dvije cestice koje velicinom odgovaraju idealnom djelu koje ste vi/sin imali na prosloj cestici samo sto bi sad na te dvije oboje bili vlasnik 1/1 s time da bi naqravno njegova odgovarala 1/4 velicine a vasa 3/4 velicine stare.... mislim da vam je prije svega potreban geodet ako se zelite sa sinom razvrgnuti i podijeliti to... ali ako nece onda morate ici u sudsko razvrgnuce suvlasnistva

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija