Jump to content

Plaća na ruke nakon otkaza - zaboravi??!!

m1240

Preporučene objave

Jedna molba...please help...dala sam prošli mjesec otkaz na poslu i prešla u drugu firmu...sredinom mjeseca sam dobila plaću na banku no drugi dio plaće šefica mi neda kaže da zovem šefa...iskreno uopće ne znam što da mu kažem možda da je normalna osoba to i nebi bilo upitno...

Na lijep i kulturan način sam došla prije mjesec dana i rekla da dajem otkaz, mislila sam da na dosadašnje stanje u firmi neću otići lijepo no jesam ... odnos njihov prema radnicima jekatastrofa- nikad nisam radila probleme i smatram da je to sa moje strane bilo fer ......nakon što sam otkazni rok odradila šefica mi je rekla da dio koji mi ide na ruke ću dobiti i još malo veći nego inače jer smo taj mjesec bili bolji i onda danas ploča se okrenila...ton kojim mi je rekla nije bio uopće lijep i to sigurno nisam zaslužila i jako mi je krivo..Bila sam smirena, no u stanju da je počupam...

Što da napravim ??? Na banku sam dobijala 2500, a na ruke od 500-1500 ovisno po raspoloženju... i onda se još pitaju zašto ljudi odlae od njih ...

Dijeli na drugim stranicama

m1240 je napisao:

Jedna molba...please help...dala sam prošli mjesec otkaz na poslu i prešla u drugu firmu...sredinom mjeseca sam dobila plaću na banku no drugi dio plaće šefica mi neda kaže da zovem šefa...iskreno uopće ne znam što da mu kažem možda da je normalna osoba to i nebi bilo upitno...

Na lijep i kulturan način sam došla prije mjesec dana i rekla da dajem otkaz, mislila sam da na dosadašnje stanje u firmi neću otići lijepo no jesam ... odnos njihov prema radnicima jekatastrofa- nikad nisam radila probleme i smatram da je to sa moje strane bilo fer ......nakon što sam otkazni rok odradila šefica mi je rekla da dio koji mi ide na ruke ću dobiti i još malo veći nego inače jer smo taj mjesec bili bolji i onda danas ploča se okrenila...ton kojim mi je rekla nije bio uopće lijep i to sigurno nisam zaslužila i jako mi je krivo..Bila sam smirena, no u stanju da je počupam...

Što da napravim ??? Na banku sam dobijala 2500, a na ruke od 500-1500 ovisno po raspoloženju... i onda se još pitaju zašto ljudi odlae od njih ...

Nisam bas najbolje shvatio dal ste drugi dio plaće koji inače dobivate na ruke dobili ili niste?

Praksa je takva da su radnici prijavljeni na minimalac a ostatak dobiju na ruke u gotovini

to je zato da poslodavac plaća manje poreze i doprinose državi

Ovo potraživanje možete ostvariti samo sudskom tužbom

a za sudsku tužbu je bitno koji iznos plaće imate u ugovoru o radu

ukoliko u ugovoru stoji cifra koju ste i dobili (2500 kn)

tad će te jako teško dokazati na sudu da ste bili plaćeni više.

inače i vi ste formalno pravno počinili prekršaj jer niste prijavili svog poslodavca da vara državu na porezima i doprinosima na vašu plaću

ali to u praksi ne funkcionira jer takav radnik ako to i učini nema nikakavu zaštitu nakon prijave.

CITAT:

Nisam bas najbolje shvatio dal ste drugi dio plaće koji inače dobivate na ruke dobili ili niste?

Praksa je takva da su radnici prijavljeni na minimalac a ostatak dobiju na ruke u gotovini

inače i vi ste formalno pravno počinili prekršaj jer niste prijavili svog poslodavca da vara državu na porezima i doprinosima na vašu plaću

ali to u praksi ne funkcionira jer takav radnik ako to i učini nema nikakavu zaštitu nakon prijave.

PLAĆA NA BANKU MI JE BILA 2500, A DRUGI DIO PLAĆE NISAM DOBILA INAČE NAMA SVIMA UNUTAR FIRME ŠEFOVI ISPLAĆUJU DRUGI DIO PLAĆE PREKO PUTNOG NALOGA NA BANKU - ŠTO DA SE PROVJERI - NEMOGUĆE DA SVI IDEMO PO ROBU ISTI MJESEC NAS 15 -GLUPOST....I SVI SU ZA PROŠLI MJESEC DOBILI JEDINO JA NISAM.... NE ZNAM NO LUDIM....

m1240 je napisao:

CITAT:

PLAĆA NA BANKU MI JE BILA 2500, A DRUGI DIO PLAĆE NISAM DOBILA INAČE NAMA SVIMA UNUTAR FIRME ŠEFOVI ISPLAĆUJU DRUGI DIO PLAĆE PREKO PUTNOG NALOGA NA BANKU - ŠTO DA SE PROVJERI - NEMOGUĆE DA SVI IDEMO PO ROBU ISTI MJESEC NAS 15 -GLUPOST....I SVI SU ZA PROŠLI MJESEC DOBILI JEDINO JA NISAM.... NE ZNAM NO LUDIM....

opet mi niste odgovorili koliko vam je bila ugovorena plaća u ugovoru o radu, ukoliko je bila ugovorena na 2500 kn koliko ste i dobili tad će te jako teško dokazati na sudu da ste inaće dobivali više.

opet mi niste odgovorili koliko vam je bila ugovorena plaća u ugovoru o radu, ukoliko je bila ugovorena na 2500 kn koliko ste i dobili tad će te jako teško dokazati na sudu da ste inaće dobivali više.

Ugovorena plaća u ugovoru o radu neto: mi je bila 2500 kn, no preko putnih naloga mi je uplaćivan drugi dio ....

šta to nije neki trag kojim se vidi da su vršene dodatne uplate svim radnicima pa šta se danas ne zna da poslodavci na taj način varaju...joj...katastrofa....jednom rječju nezaštićena

Ja sam prije četri godine bila u istoj situaciji. Tada me je zamjenik šefa najprije vozao, dođi po novac, ja bih došla, a on se ne bi pojavio, da bi mi na koncu rekao da mi uopće neće biti isplaćen taj dio plaće "na ruke".

Onda sam ja napravila slijedeće: poslala sam mom bivšem direktoru mail gdje sam otprilike navela kako sam ja pošteno odradila cijeli mjesec, a rečeno mi je da mi neće biti isplaćena sva plaća,zatim da mislim da tu nije sve po zakonu i da me se zakida za moja prava, a kako ja neznam koje su sve institucije nadležne, da ću biti primorana obratiti se i policiji, i državnom inspektoratu, i odvjetništvu , i poreznoj upravi...

Upalilo je - odmah drugi dan su mi isplatili taj drugi dio plaće.

Sa malom napomenom - ja sam se bila totalno naljutila, i imala sam već spremnan dopis-prijavu nadležnim institucijama. Ta razlika nije bila nešto - 1200 kuna, ali sam rekla sama sebi da me nitko neće "veslati".

da najbolje je ukoliko se možete dogovoriti sa poslodavcem

pa ako treba i prijetnjama

međutim ja ovdje pričam o ugovoru o radu koji ste imali i koji je poslodavac ispoštovao i koji je meritoran za sud u slućaju tužbe

a sad ako nađete dobrog odvjetnika koji može i dokazati na sudu da ste preko putnog naloga uvijek primali i ostali dio plaće onda super za vas

samo ja mislim da su vam šanse na sudu dosta male

jer drugi radnici koji rade kod tog poslodavca sigurno neće svjedočiti u vašu korist jer vi ste već otišli od poslodavca kojeg tužite, a ne znam koja bi druga dokazna sredstva sud mogao prihvatiti

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija