Jump to content

15/38.2 dijela stana kupujem????


grand

Preporučene objave

...da li mogu kupiti takav suvlasnički dio od jednog vlasnika koji ima stan površine 38.2m2 a ja bih kupio samo 17m2 tog stana jer u naravi je taj stan podijeljen na dva manja za studente. Dakle ja bih kupio 17/38.2 dijela pa bih postao suvlasnik s sadašnjim vlasnikom a njemu bi ostalo 21.2/38.2 dijela???Jel to moguće? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi možete kupiti određeni suvlasnički dio tog stana, npr. 1/2, 1/3, 1/250 ... To znači da imate pravo na 1/2, 1/3, 1/250 ... dijela svakog atoma cijelog stana, bez fizičke podjele.

Međutim, ako želite sa svojim suvlasničkim dijelom spojiti konkretan dio stana, odnosno konkretnu kvadraturu, morate naći mjernika i pokrenuti postupak etažiranja stana.

Tada vaša kvadratura, odnosno bivši dio stana postaje samostalan stan u vašem vlasništvu u cijelosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mene etažiranje ne zanima. Zašto? Jer znam da se ne može etažirati iz razloga što poglavarstvo neće potvrditi etažni elaborat odnosno neće potvrditi da je tih 15m2 SAMOSTALNA UPORABNA CJELINA. Moje pitanje je da li u zemljišnoj knjizi može biti upisan takav suvlasnički omjer kojem je i brojnik i nazivnik decimalan broj(15/38.2 i 23.2/38.2)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

notarica je napisao:

Ne.

 

 

Zašto? Po kojem će me članku odbiti?? E da vas razočaram i malo ponizim :zao: reći ću vam da sam zvao jednog referenta u Zg gruntovnici koji mi je rekao da nema problema samo da će referent dignuti taj nazivnik i brojnik tako da budu cijeli brojevi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao 1.) Pitali ste za decimale, a ne za cijele brojeve.

Citiram vas: "Moje pitanje je da li u zemljišnoj knjizi može biti upisan takav suvlasnički omjer kojem je i brojnik i nazivnik decimalan broj(15/38.2 i 23.2/38.2)"

Kao 2.) O cijelim brojevima i suvlasničkim dijelovima sam vam odgovorila u svojem prvom odgovoru. Ista stvar kao što vam je to rekao refernet.

Kao 3.) Budući da ne cijenite vrijeme i dobru volju nekog da vam dade savjet u najboljoj namjeri, na vas više nigdje neću trošiti vrijeme.

Kao 4.) Ponizili ste sami sebe.

Kao 5.) Budući da tendencije ponižavanja i omalovažavanja na ovom portalu nisu dozvoljene, zaključavam temu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija