Jump to content

Prijevoz putnika kombi 8+1 ??? Nemoguce?

Slavko37

Preporučene objave

Hocu otvoriti firmu za prijevoz putnika osobnim vozilom kombi 8+1. Koliko sam vidio po zakonu je to nemoguce, jer zadnji vrijedeci Zakon o prijevozu u cestovnom prometu kaze da se slobodni, povremeni (nikako ne zelim linijski) prijevoz putnika moze obavljati samo AUTOBUSOM!!! Koliko vidim, u HR ima hrpa prijevoznika koji se uredno oglasavaju za prijevoz putnika kombijima 8+1, 7+1... Zanima me kako je to moguce i kako da registriram firmu, jer nemam namjeru kupovati autobus. Nigdje nisam nasao niti definiciju autobusa, koji je minimum sjedala?

Unprijed hvala na svakom savjetu!

Dijeli na drugim stranicama

• 2 godina kasnije...

Slavko37 je napisao:

Hocu otvoriti firmu za prijevoz putnika osobnim vozilom kombi 8+1. Koliko sam vidio po zakonu je to nemoguce, jer zadnji vrijedeci Zakon o prijevozu u cestovnom prometu kaze da se slobodni, povremeni (nikako ne zelim linijski) prijevoz putnika moze obavljati samo AUTOBUSOM!!! Koliko vidim, u HR ima hrpa prijevoznika koji se uredno oglasavaju za prijevoz putnika kombijima 8+1, 7+1... Zanima me kako je to moguce i kako da registriram firmu, jer nemam namjeru kupovati autobus. Nigdje nisam nasao niti definiciju autobusa, koji je minimum sjedala?

Unprijed hvala na svakom savjetu!

NEMA STRUČNJAKA DA ODGOVORI NA OVO HA??????????

Nije ni čudo da nitko ne daje odgovor, jer je pred ovu sezonu nadležno Ministarstvo, odnosno Inspekcija cestovnog prometa dala nekakvo tumačenje koje malo tko razumije, ali uglavnom naglašava da putničke agencije više ne mogu kao do sada obavljati javni cestovni promet.

Mislim da je riječ o problemu koji taxistima čini nelojalnu konkurenciju.

U svakom slučaju izraz "autobus" je određen Zakonom o sigurnosti cestovnog prometa (negdje na samom početku Zakona gdje se nalaze i drugi pojmovi), a određuje da je to vozilo za prijevoz putnika koje osim za vozača ima više od 8 sjedećih mjesta.

• 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija