Gastarbajter objavljeno: 4. lipanj 2008. Dijeli objavljeno: 4. lipanj 2008. Poštovanje! Radio sam u Njemačkoj 22 godine, u Hrvatskoj imam 8 godina staža. Star sam 61 godinu. Lijepo Vas molim da mi odgovorite kakve su moje mogućnosti po pitanu ostvarivanja bilo kakve mirovine. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Gastarbajter odgovoreno: 5. lipanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 5. lipanj 2008. Da li je ovo pogrešan podforum ili? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kvak odgovoreno: 27. srpanj 2008. Dijeli odgovoreno: 27. srpanj 2008. dakle otac mi je korisnik njemačke mirovine po koju je išao svakih 6 mjeseci u njemačku jer jetamo bio prijavljen, međutim sada je spriječen zbog bolesti. mogu li mu ja otići podnjeti papire da je prima u RH i što je potrebno od dokumentacije? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Persevera odgovoreno: 28. srpanj 2008. Dijeli odgovoreno: 28. srpanj 2008. Kad je otisao u mirovinu, vas je otac dobio rjesenje o mirovini u kojem je adresa mirovinskog fonda, broj pod kojim se vodi, obracun godina staza i iznos. On se sada treba obratiti toj istoj instituciji i traziti isplatu mirovine u RH. U tom zahtjevu za isplatu navedite neki od podataka ili referenci iz njegovog rjesenja i razloge (vazno ako je prekoracio rok produljenim izbivanjem iz Njemacke). To naravno mozete i vi po punomoci koju vam daje vas otac, a koju cete ovjeriti kod javnog biljeznika, i prevesti od strane sudskog tumaca na njemacki jezik. Mozete i sastaviti pismeni zahtjev, prevesti ga na njemacki, priloziti vasu punomoc, i to sve poslati preporuceno s potvrdom prijema, sto prije da ne prekoracite rokove... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.