Jump to content

Poništavanje darovnog ugovora

malik

Preporučene objave

Poštovani,

Molim Vas za savjet!

Prije 12 - 13 godina razveli su mi se otac i majka, te je otac nakon razvoda darovnim ugovorom darovao mome bratu i meni stan koji je stečen za vrijeme braka sa mojom majkom, ali je isti glasio na oca 1/1 jer se majka odrekla prava na otkup stana u korist oca navodno zbog povoljnijih uvjeta otkupa.

Stan je znači darovan bratu i meni(1/2 svaki od nas) uz namet da majka ima pravo doživotno koristiti i uživati taj stan.

Sada nakon 11 godina majka je pokrenula tužbu protiv brata i mene te traži poništavanje darovnog ugovora u vrijednosti 1/2 stana te traži upis vlasništva za 1/2 stana.

Da stvar bude ljepša, cijeli taj period brat, majka i ja živimo u tom stanu zajedno u zajedničkom domaćinstvu da bi se majka iznenada počela osječati nesigurno kao što bi bilo u slučaju da ja i brat iznenada umremo pa kako bi se naši nasljednici ponašali prema njoj. Pri tom niti brat ni ja nismo oženjeni i nemamo djece, te su nam jedni nasljednici u ovom trenutku otac i majka.

Obzirom da je tužba pokrenuta te sam se dužan očitovati na istu u roku od 15 dana molim Vas za savjet kako se ponijeti?

Da li mi se uopće isplati ići u taj spor ili jedmostavno udovoljiti majci?

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija