luuna1 objavljeno: 10. lipanj 2008. Dijeli objavljeno: 10. lipanj 2008. Nedavno mi je preminuo brat koji nije bio oženjen i nije imao djecu. Nasljednici smo majka i ja, a nslijedili smo samo automobil. Brat je nekoliko mjeseci prije smrti digao kredit koji je uredno podmirivao. Banka se nije osigurala jamcem, hipotekom ili policom. Uskoro je ostavinska rasprava pa me zanima moram li ja, kao jedini nasljednik (mama se odriče svoga dijela), vraćati bratov kredit? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
poopsy odgovoreno: 10. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 10. lipanj 2008. nasljednik odgovara za dugove ostavitelja do visine nasljeđene imovine. Stoga, ako automobil ima vrijednost koliko i kredit ili veću, vjerojatno ćete morati vraćati dug. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Floki odgovoreno: 10. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 10. lipanj 2008. ... s tim da ni Vi ne morate prihvatiti nasljedstvo (pa time ni dugove ostavitelja) ako procijenite da je iznos kredita veći nego vrijednost automobila kojeg nasljeđujete. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
luuna1 odgovoreno: 12. lipanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 12. lipanj 2008. Brat je bio osiguran u poduzeću u kojem je radio. Spada li polica osiguranja u nasljedstvo? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Floki odgovoreno: 14. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 14. lipanj 2008. luuna1 je napisao: Brat je bio osiguran u poduzeću u kojem je radio. Spada li polica osiguranja u nasljedstvo? ne, jer je ona isljučivo vezana uz osobu. s tim da biste mogli potraživati osiguranu svotu ako su ispunjenje zakonske pretpostavke. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Persevera odgovoreno: 14. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 14. lipanj 2008. Trebalo bi procitati o kakvoj se polici radi.Primjerice, ako je brat preko nje bio zivotno osiguran, ona bi trebala imati korisnika kojem se isplacuje osiguranje u slucaju smrti. Misljenja sam da je polica predmetom ostavinske. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
radoslav1916 odgovoreno: 19. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 19. lipanj 2008. Poštovani, poslije smrti moje majke naslijedila sam svu njenu imovinu. U raspravi se nije spominjala grobnica njenog pokojnog oca. Ostali nasljednici su grobnicu u upravi groblja ubilježili kao svoju i obvezali se plaćati grobnu naknadu. Bilo je to još 1985.godine. Borila sam se za svoj dio grobnice koji mi pripada kao nasljednici jedne od njegovih kćeri. Dana 29.05.08. dobila sam rješenje po kojem i ja postajem jednom od nasljednica spomenute grobnice. Istog dana dobila sam i račun datiran 31.01.08.za sve zaostatke koji de facto nisu uopće bili plaćeni od onih koji su sve ove godine figuriali kao nasljednici. Račun sam vratila poduzeću zaduženom za groblje, s napomenom kako ja ne mogu i neću plaćati tuđe dugove,već one koji su nastali datumom mog uvoda u posjed. Odgovoreno mi je kako nisam u pravu i da moram platiti sve zaostatke na jednake dijelove. Konsultirala sam i odvjetnika koji mi je dao za pravo, ali bih isto željela čuti i vaše mišljenje da bih znala zasigurno što mi je dalje činiti. Zahvaljujem na odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Persevera odgovoreno: 25. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 25. lipanj 2008. Mislim da biste trebali otvoriti novu temu pod nazivom nasljedjivanje grobnice. Pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.