Jump to content

javna nabava


oscar

Preporučene objave

postoji ugovor sklopljen ( u skaldu s odredbama zakona o javnoj nabavi )između poduzeća u vlasništvu države i privatnog poduzeća kao izvođaća radova. Ugovor je zbog određenih zakonodavnih izmjena koje su došle nakon sklapanja ugovora izmjenjen, odnosno izmjenjena je lokacija, te je tada izmjenjena i cijena radova - smanjena, obzirom da je objekt sada veći. Da li je mougće izmjeniti postojeći ugovor s prvotnim izvođačem i njega zadržati kao ugovornu staranu, ili je potrebno raspisati novi javni natječaj, obzirom na izmjenjene odredbe ugovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne da mi se baš čitati novi ZOJN (pitam se zakaj :-D ), ali stari Zakon je imao onu famoznu odredbu da cijena iz ponude mora biti jednakoj onoj u ugovoru. To bi po meni bila prepreka. S obzirom na trenutnu siutaciju s javnom nabavom, najbolje će biti da se obratite Uredu za javnu nabavu koji su kompetentni za tumačenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, samo je problem što je ove iz ureda za j. nabavu nemoguće dobiti, možda bi se mogli pozivati na raskid prvotnog ugovora zbog promjenjenih okolnosti obzirom da stranke nisu krive za zakonske izmjene koje szu uzrokovale i promjene natječajnih uvjeta a time i sadržaja ugovora, jer je problem u tome što u slučaju ponovnog natječaja druga ugovorna strana ima pravo na obeštečenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Kolega,

IMAM SLIČAN PROBLEM KAO I TI PA ME ZANIMA KAKO SI TI RIJEŠIO SVOJ.

MI BI ISTO NAKON PROVEDENOG POSTUPKA JAVNE NABAVE, DONOŠENJA ODLUKE TREBALI PROMIJENITI LOKACIJU, S TIM DA BI CIJENA OSTALA ISTA.

DA LI STE MOGLI IĆI SA AMEKSOM UGOVORA ILI STE MORALI PONIŠTITI POSTUPAK I IĆI U NOVI NATJEČAJ.

MOLIM POMOĆ

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm...ako ne mijenjate cijenu iz ugovora (dakle ako je to ona ista cijena iz ponude)i ne mijenjate robu, radove ili usluge, mislim da će biti dovoljno zaključiti dodatak ugovoru (anex) o promjeni lokacije. Suština priča u javnoj nabavi je ta, da morate na transparentan način nabaviti robu, radove ili uslugu, te da ugovorena cijena mora biti ista onoj u ponudi.

RAzlog za poništenje i ponovni natječaj mogao bi biti taj, da promjena lokacije ima utjecaj na cijenu, odnosno da bi mogla biti razlog za dobivanje druge (povoljnije) ponude.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija