nena2208 objavljeno: 15. lipanj 2008. Dijeli objavljeno: 15. lipanj 2008. Molim vas da mi obijasnite ovaj članak: Zakon o porezu na promet nekretninama Članak 13. Porez na promet nekretnina pri nasljeđivanju, darovanju i drugom stjecanju nekretnina bez naknade ne plaćaju: 2. braća i sestre, njihovi potomci te zetovi i snahe ostavitelja ili darovatelja kada nasljeđuju ili primaju na dar poljoprivredno zemljište, ako im je poljoprivreda osnovni izvor prihoda, Naime situacija je ovakva: moja majka je darovala mojoj sestri poljoprivredno zemljište, sada sestra želi darovati bratu to zemljište, a da izbjegne plaćanje poreza. Ona naime ne radi,a muž joj je zaposlen u HEP-u, a brat trenutno ne radi.Da li brat mora biti prijavjen u obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, ili mora biti prijavljen u sustavu pdv-a,ili je dovoljno to što nema drugih prihoda pa bi se bavio poljoprivredom, da izbjegne plaćanje poreza pri darovnom ugovoru prema navedenom članku. I je li iz navedene situacije moguće ostvariti pravo iz ovog članka. Unaprijed hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.