jado objavljeno: 22. lipanj 2008. Dijeli objavljeno: 22. lipanj 2008. Prije nekog vremena čuo sam da bi svi dragovoljci DR.trebali dobiti 20%invalidnosti dalije tko čuo za takvo nešto Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
morskywuk odgovoreno: 22. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. lipanj 2008. Vjerojatno misliš na prijedlog Udruge maloljetnih HB-a da im se samom činjenicom da su maloljetni sudjelovali u DR prizna status HRVI-a X. skupine (20% invalidnosti). Mislim da je taj prijedlog nerealan, posebice zato što polazi od analogije priznavanja statusa HRVI-a zarobljenicima "samo" zbog činjenice da su bili najmanje 3 dana zatočeni. Po meni bi još nerealniji prijedlog bio da svi dragovoljci dobiju status HRVI-a zbog činjenice da su pošli u DR. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
buda2 odgovoreno: 22. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. lipanj 2008. možda je jado mislio da se dragovoljcima dodaje na postojeću invalidnost još 20%.prijatelj mi je nakon žalbe dobio povećanje za 10% kao maloljetnik,i sada ima 30%.nerealno je ako netko nije bolestan dodjelit mu invalidnost. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
morskywuk odgovoreno: 22. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. lipanj 2008. buda1965 je napisao: nerealno je ako netko nije bolestan dodjelit mu invalidnost. Tako je. Po postojećem Pravilniku ukoliko kod maloljetnika nastupi invalidnost (nemam vremena sada provjeravati, ali mi se čini da se govori o invalidnosti po osnovi psihosomatskih oboljenja) kao posljedica sudjelovanja u DR može mu se povećati % invalidnosti. Tu je, dakle, osnovno da je invalidnost već nastala. S druge strane, zbog "tretmana" kojeg su zatočenici prolazili Pravilnik im daje pravo na 20% invalidnosti zbog same činjenice zatočenja (u trajanju od najmanje 3 dana). Osobno nisam upoznao ni jednog od bivših zatočenika da nije imao zdravstvenih problema kao posljedica zatočenja, od psihičkih pa nadalje. Ukoliko bi se nekome dodavalo 20% na postojeću invalidnost samo zato što je bio dragovoljac, što ćemo sa onima što su npr. teško stradali krajem DR, a nisu dragovoljci? Nema logike dodjeljivati veći % samo zato što je neko bio dragovoljac. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Kompa odgovoreno: 24. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 24. lipanj 2008. morskywuk je napisao: status HRVI-a X. skupine (20% invalidnosti). . Kakvu ulogu ima skupina HRVI-a ? Mislim koliko ih ukupno ima i imaju li ili nemaju ikakvu ulogu u ostvarivnju prava kao HRVI ? To ne razumijem, mislim 20 % je najmanje da bi se ostvario status HRVI-a ali onda to ide u skupine koje ne razumijem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
morskywuk odgovoreno: 24. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 24. lipanj 2008. Kompa je napisao: morskywuk je napisao: status HRVI-a X. skupine (20% invalidnosti). . Kakvu ulogu ima skupina HRVI-a ? Mislim koliko ih ukupno ima i imaju li ili nemaju ikakvu ulogu u ostvarivnju prava kao HRVI ? To ne razumijem, mislim 20 % je najmanje da bi se ostvario status HRVI-a ali onda to ide u skupine koje ne razumijem. "Radi ostvarivanja prava iz ovoga Zakona HRVI Domovinskog rata razvrstavaju se, prema utvrđenom postotku oštećenja organizma, u deset skupina: – I. skupina – invalidi sa 100% oštećenja organizma kojima je za redovit život potrebna njega i pomoć druge osobe, – II. skupina – invalidi sa 100% oštećenja organizma, – III. skupina – invalidi s 90% oštećenja organizma, – IV. skupina – invalidi s 80% oštećenja organizma, – V. skupina – invalidi sa 70% oštećenja organizma, – VI. skupina – invalidi sa 60% oštećenja organizma, – VII. skupina – invalidi s 50% oštećenja organizma, – VIII. skupina – invalidi sa 40% oštećenja organizma, – IX. skupina – invalidi s 30% oštećenja organizma, – X. skupina – invalidi s 20% oštećenja organizma." Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.