Plava objavljeno: 22. lipanj 2008. Dijeli objavljeno: 22. lipanj 2008. Može li mi netko, molim, pojasniti što je disciplinski pritvor i koliko dugo je isti na snazi? Da li se taj pritvor ukida na prvom slijedećem ročištu ili...? Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 25. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 25. lipanj 2008. Vjerojatno mislite na pritvor svjedoku koji ne želi iskazivati pa ga se može do mjesec dana staviti u zatvor, odnosno dok ne "propjeva" Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Plava odgovoreno: 25. lipanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 25. lipanj 2008. Radi se o tome da okrivljeni iz slučaja ne dođe na raspravu, doprati ga policija na slijedeću, obeća doći na iduću, ne dođe i tako unedogled. Zanima me koliko takav pritvor može trajati. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 25. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 25. lipanj 2008. Sud ukoliko odredi pritvor sam određuje do kada traje, odnosno da li egzistiraju razlozi. Za različite postupke je različito pravilo (tu vrijede opće pravila za privor), ali sud pazi po službenoj dužnosti na to da se pritvor ne drži ako nije potreban. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Jozef_K. odgovoreno: 26. lipanj 2008. Dijeli odgovoreno: 26. lipanj 2008. Plava je napisao: Radi se o tome da okrivljeni iz slučaja ne dođe na raspravu, doprati ga policija na slijedeću, obeća doći na iduću, ne dođe i tako unedogled. Zanima me koliko takav pritvor može trajati. 1 mjesec najduže Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.