marko111 objavljeno: 1. srpanj 2008. objavljeno: 1. srpanj 2008. Pozdrav, imam pitanje o konkretnom slucaju, pa Vas molim ako mi možete pomoci da me uputite kakve su uobičajene presude u sličnim slučajevima nakon stupanja izmjena i dopuna KZ na snagu. Dakle, zatečen sam na parkiralištu sa otprilike 0,5 g marihuane u džepu i odbačenim "jointom"(max. 1 g) sa strane (cca 2 m). Kako sam rekao policiji u PP droga je kupljena neposredno prije uhićenja od nepoznate osobe. U trenutku uhićenja nalazio sam se u društvu desetak poznanika koji su redom legitimirani. U PP nisam potpisao izještaj o oduzimanju predmeta tvrdeći da "joint" nije nađen kod mene, kako je bilo navedeno u izvještaju, nego u neposrednoj blizini. Imam 25 god., zaposlen s primanjima od oko 5000 kn mjesečno, i živim s roditeljima od kojih je jedan nezaposlen. Nikad nisam kažnjaven, niti prijavljivan. Interesira me kolika i koja bi mogla biti kazna, te da li je potrebno angažirati odvjetnika? Hvala na odgovoru i oprostite ako ponavljam temu. Citiraj
Utjerivaczakona odgovoreno: 1. srpanj 2008. odgovoreno: 1. srpanj 2008. U prekršajnm postupku ćeš sigurno biti kažnjen s kojom tisućom kuna. Kazneni postupak, ukoliko se prijava ne dobaci zbog vrlo male količine, dobit ćeš opomenu ili uvjetnu (novčanu ili zatvorsku). Odvjetnik se plaća. Može pomoći i odnemoći. Tu pravila nema. Bitno je da si svjestan da te prekršajni neće mimoići i ne računaj na zastaru jer po novom zakonu od 01.01.2008. zastara je postala znanstvena fantastika. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.