Jump to content

Laksi sudar - moja krivica


anonimno

Preporučene objave

Molim za savjet. Prosle godine skrivio sam laksi sudar. Steta je bila mizerna, ali je policija ipak dosla. Ja sam priznao krivicu da si covjek moze naplatiti stetu od mog osiguranja. Sad mi stizu razne posiljke koje ne preuzimam. Zanima sto mogu ocekivati, tj. hoce li me novcano teretiti za prekrsaj? Koliki su tu uopce iznosi u igri? S obzirom da sam priznao krivicu postoji li sansa da se izvucem na zastaru? Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hoce li me novcano teretiti za prekrsaj?

 

hoce, cifre ovise o tome jesi li zabrljao pod starim ili novim zospc-om i sto si tocno zabrljao, a nema veze jesi li priznao policiji/osiguranju, i dalje se mozes braniti pa dogurati do zastare.

btw, pazi s tim sto ne dizes, dva puta se vrati pa dolazi policija na vrata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušavaju ti uručiti prekršajni nalog. Nema nikakve potrebe za bilo kakvim bijegom. Sam se javi u postaju prometne policije, preuzmi prekršajni nalog, izjavi prigovor na isti čime se pokreće prekršajni postupak pred prekršajnim sudom. Na saslušavanju pred istim iznesi svoju obranu, moli za blaže kažnjavanje i to je to. Policija će ti nalog uručiti na ovaj ili onaj način. Čemu čekati da ti netko pozvoni u 3 sata u noći na vrata kad ti na raspolaganju stoji postupak u kojem možeš ostvariti svoja prava. A ukoliko si kriv, platit ćeš novčanu kaznu par stotina kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pitali ste mogu li vam razvaliti vrata...

niste obavezni niti otvoriti vrata na svako zvono..

ako vas nema unutra, ok, pokušat će se drugi puta...

ako ste unutra, a to se jednostavno provjeri, i ne otvarate, onda je drugačija stvar...pa si o tome malo više pogledajte ovdje, sve lijepo i jasno piše http://www.poslovniforum.hr/zakoni/zakon_o_prekrsajima_02.asp

( dostava podnesaka, poziva...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija