Jump to content

PAD na liječnićkom za posao


299

Preporučene objave

Pozdrav

 

Molim HITNU pomoć!

 

Dakle primljen sam na ZTZ kao strućni savjetnik znaći u OS kao namještenik - za rad u uredu! ali su me poslali na Dubravu na zrakoplovnu medicinu na liječnički i pao sam:( a imam 27 godina i bio sam zdraviji od večine tamo! Sad ono što me zanima je gdje se mogu žalit na odluku o nesposobnosti?????Mislim ako sam bio sposoban da budem pješadija i trčim 10 km dnevno sa puškom a nisam sposoban da radim u uredu.??? Čuo sam da ako sam bez prestanka radnog odnosa da mi ne treba liječnički kad prelazim iz firme u firmu??A i dijete sam poginulog branitelja pa neznam jel to može pomoć??

Pomagajte ljudi!!

Najgore je kad te zaposle i onda kažu da niš od posla..;(;(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nek me ispravi netko ako mi analogija razmišljanja nije u redu:

 

1. radnika poslodavac (budući) treba uputiti na liječnički PRIJE zasnivanja radnog odnosa.

 

Što ispada da nije učinjeno.

 

2. ako radnik u tijeku radnog odnosa 'postane nesposoban' (prema liječničkom nalazu), poslodavac mu ne smije otkazati nego ga mora staviti na radno mjesto za koje je radnik 'sposoban'.

 

Pa po tome ispada da mu on sad ostaje tamo tak i tak. Ili?

 

Naravno. sve to pod uvjetom da si potpisao već ugovor, što čini mi se nisi. A što se žaljenja na to da si nesposoban tiče - možeš tražiti uvid u nalaze. Što tamo kažu? Zašto si nesposoban?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

pozdrav

 

U vezi mog problema gore ako mi neko može reći koliko vremena treba proteći po zakonu dok mi oni odgovore na žalbu?mislim već je 6 mj. prošlo i mogu zaboravit taj posao, što mi toliko ne smeta jel polako guram do direktorskog mjesta, usprkos "nesposobnosti" i to bez ikakvih veza, u firmi di sad radim,

ali hoću da netko plati zbog njihove odluke!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 3 mjeseci kasnije...

pozdrav

 

Evo proslo skoro 12 mjeseci i poslali oni meni drugostupanjsku odluku da žalba ne vrijedi i da jedino mogu pokrenut sudski postupupka. E sad 2 pitanja.

 

 

1. Nije sporno to što oni kažu ali nisu li me trebali zvati na liječniči jer nigdje u dokumentaciji nije zapisano to.

Drugim riječima u redu nisam prošao i znam zbog ćega(oči) ali trebali su me valjda zvati ponovo na liječnički(u dokumentaciji kod njih ne piše ništa) već je doktorica bila živčana itd....

 

2. e sad BITNO, porblem je istinit ali postojao je i prije par godina kad su me zvali na liječnički u vojsku ali su me proglasili sposobnim da budem pješadija i da trčim 10 km i nosim pušku i ubijam ljude. E sad zbog faksa išao sam u civilnu ali ostaje ČINJENICA da sam zbog njih izgubio 8 mjeseci života u kojem sam mogao diplomirati i naći neki dobar posao drugim riječima MOGU LI IH tužiti i koga za izgubljene mjesece života???? jer pobio bih ih da sam igrom slučaja stvarno išao u pješadiju i onda da mi nakon 8 mjeseci kažu da nisam sposoban

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

bog svima!evo da se i ja uključim na ovu temu jer imama sličan problem ili još i veći.za vrijeme juge sam završio srednju školu za strojobravara,vrijeme kad se pri upisu u školu nije tražio lječnićki pregled,a pošto na lijevo oko gotovo ništa ne vidim danas sam u situaciji da za mnoge poslove nisam sposoban(bar tako struka kaže)jer sam pao na lječnićkom za poslove obićnog građev.radnika.i sad me zanima kome da se obratim,šta da poduzmem jer sam nezaposlen i imam četvero djece a ni supruga ne radi.o poslu u struci ne moram ni pomišljati premda se osjećam radno sposoban i to sam i lječniku opće prakse rekao ali oni se drže propisa i na kraju krajeva čuvaju sebe.ogorčen sam na državu i njene glupe propise jer sam zbog njih došao u situaciju da mi nedaju da radim a neznam ni da li mogu ostvariti bilo kakva prava kao invalidna osoba jer sam proglašen nesposobnim za rad po nekim jako bitnim točkama.došao sam do zida molim svakog tko mi može pomoći u bilo kakvim savjetima i uputama šta da radim.unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija