Jump to content

Nejasnoće oko članaka ZPP 200, 201, 208 i 208a

Preporučene objave

objavljeno:

Može li mi netko pobliže objasniti te članke ZPP-a ? Što kada jedan od suparničara NE postupi na kakav način i time ošteti u bitnome ovog drugog. Kako se ovaj drugi može obraniti, tj. na koji se od ovih članaka pozvati?

Naime, žalbu na presudu umješača (jedinstvenog suparničara) sudkinja prvostup. suda odbacuje kao nedopuštenu (prema Čl. 208.) iako interesi dviju strana u postupku nisu jednaki - ukratko, ja u tom sporu pušim nacionalizirani stan za koji sam podnijela zahtjev jer ga bivši nositelj stan. prava nije koristio nego rentavao, a Fond, kao tuženik ne puši ništa ( ak se ne žali dobije nekakvu siću a da se žalio morao bi mi vratit stan). Pojednostavljeno rečeno: više im se isplati NE žaliti da se da se ne gnjave i da nemaju sudske troškove.

Je li pravedno, u takvom slučaju, od suda da tako strogo formalno postupa? Koliko je meni poznato Fond ili bilo koja drž. institucija, čak i kad ima malo šanse, UVIJEK se žali po defaultu. A i odvjetnik mi je rekao da je upravo nevjerojatno da se nisu žalili jer su imali sve elemente za to, dakle, ne samo nešto sitno šanse.

odgovoreno:

Merlin je napisao:

Može li mi netko pobliže objasniti te članke ZPP-a ? Što kada jedan od suparničara NE postupi na kakav način i time ošteti u bitnome ovog drugog. Kako se ovaj drugi može obraniti, tj. na koji se od ovih članaka pozvati?

Niš, vidim da me nitko ne ferma pa da pojednostavnim: što u slučaju kad tuženik i umješač NEMAJU zapravo isti interes? Na koji se članak ZPP ili nekog drugo zakona umješač može pozvati?

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija