Jump to content

Floki traži posao


Floki

Preporučene objave

Dapače, želim posao u kojem ću moći brzo napredovati. Ne želim svoje znanje potratiti na jednolične stvari u sljedećih nekoliko godina bez mogućnosti napredovanja. Imam visoke ciljeve i nadam se da će se naći netko tko će me prepoznati. No, za razliku od mnogih, ja kažem što očekujem i ne trudim se uopće biti lažno skroman, već sam vrlo samouvjeren i pun samopouzdanja da ću svoje ciljeve i ostvariti. :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

na ovom forumu, pod raznim temama nađoh gdje floki odgovarajući često koristi frazu "imao sam slučaj, radio sam na slučaju, itd."

 

na ovom forumu nadjoh i postove gdje floki:

- pljuje po javnim bilježnicima

- pljuje po državnom odvjetništvu

- po sucima

- po odvjetnicima

 

na ovom forumu floki cvili čekajući rješenje o izboru vježbenika

 

i ova tema je flokijev vapaj za poslom

 

floki, jel' ti nakon svega misliš da zaslužuješ mjesto u pravosuđu ili JB ili OK ili ... bilo gdje?

 

sa ovakvim nastupom teško ćeš se negdje "uglaviti" bez obzira na prosjek ocjena i duljinu studiranja..

 

imaš vremena, poradi na sebi, mijenjaj se, pod hitno!

(ovo je dobronamjeran savjet!)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Unatoč demokratskom pravu na nezadovoljstvo i primjedbe djela pučantva ovog foruma,a koje se odnose na poštovanog Flokija,njegove postove i njegov način komunikacije,smatram da iznošenje istih nema nikavu osnovu.

 

Od kada djeluje na ovom forumu,Floki je pokazao zavidno poznavanje pravne struke,nesebično djeleći isto s ostalim korisnicima i pomažuči ljudima koji pomoć traže.

Živost u komunikaciji je ''podigao'' na jednu višu razinu,te na taj način pridonio zanimljivosti otvorenih tema.

Smatram da Flokijevo ukupno djelovanje na ovom forumu značajno pridonosi kvaliteti cijelog foruma,koja je i inače na visokoj razini.

 

Stoga Floki samo tako nastavite,.a nadam se da će i posao u struci, koji priželjkujete i očekujete, uskoro postati stvarnost.

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani Floki ,

drago mi je da svoje slobodne trenutke nesebično darujete potrebitima , a ta dobrota ne samo da Vas duhovno obogaćuje i čini sretnim , nego će Vam se sigurno vratiti u privatnom i poslovnom životu .

 

Moram priznati da ste ponekad "vražji" i kao da ste vragu iz torbe pobegli , pa Vam uz put čestitam na 666 objava .

 

Simpatični ste mi zbog nadimka , jer se tak zvao moj pesek , a i zbog odabranog klaunskog lika .

Bilo bi prekrasno da je radna odjeća medicinskog osoblja na dječjim odjelima klaunska , te da su i adekvatno našminkani :)

 

Kaj se tiče Vaših pozitivnih poslovnih ambicija i želja za brzim napredovanjem , preporučam Vam hitro učlanjenje u stranku na vlasti , jer je njihova zajednica kronično deficitarna s visokoobrazovanim kadrom .

 

U međuvremenu bi svoje teoretsko znanje mogli iskoristiti na izradi nacrta zakona o zaštiti djece od pasivnog pušenja , te tako na neki način spasiti čast Legalisa .Ako Vam je promaklo sve o tome možete saznati na :

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503320311&forum=7

 

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503320411&forum=7

 

Svoje rukovodeće ambicije bi mogli realizirati na Dedeku ,za sveto nigdarjevo , kada poštovana Newbie raspiše potjernicu za prvim među jednakima , jer udovoljavate osnovnom riteriju :

"Prva osoba među jednakima u našemu ddk , mora zadovoljiti samo jedan kriterij , a to je najmanje 666 objava na Legalisu ."

Više možete saznati ako škicnete u kučicu za peseke :

http://ddkforum.forumotion.com/

 

Želim Vam brzo zapošljavanje i napredovanje , te odlično zdravlje :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drago mi je da Floki izaziva ovakve brojne reakcije!

 

Neki su od njegovih napisa kod mene izazvali salve smijeha - srce mi je razgalio. Cijenim kada ljudi imaju stav, bez obzira sto izazivaju negativne reakcije. Na racun neiskustva cemo staviti nekad prebrzo i nedovoljno pazljivo citanje, pa odatle i greske. Ali i tada se nas Floki potrudi.

 

Posebice cestitam Flokiju na demistificiranju pravnih postupaka koje sakrivaju od zdravog razuma prodavatelji spranci koji ih svojataju kao originalna autorska djela.

 

Samo ce dovodjenjem slobodnih mladih ljudi, koji dobro poznaju struku, okostale sredine poput raznih cehovskih pravnih "udruzenja" prestati biti sakro-svete "kapelice" kojima je smisao postojanja zagorcavanje zivota urednim gradjanima i razvoj modernih robovlasnickih sustava.

 

Osobno najradije radim sa suradnicima bez fige u dzepu. Svijet je velik i ima mjesta za postovanje svake razlicitosti. Sigurno ce pravi poslodavac znati prepoznati jednog Flokija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za mariju:

 

nisam položio pravosudni. imam 25 godina, završio sam fax prije godinu dana kao jedan od najboljih studenata u generaciji, boravio sam na stručnim usavršavanjima u inozemstvu, bio dobitnik raznih stipendija,govorim njemački, a sada, u svrhu stjecanja uvjeta za polaganje pravosudnog, volontiram na sudu. i da, još uvijek sam "samo" dipl. pravnik.

 

za jazza:

 

da, jazz, u svojim postovima često se pozivam na slučajeve na kojima sam radio u praksi. Naime, nekoliko mjeseci sam radio kod odvjetnika i kao odvjetnički vježbenik zastupao stranke na sudu. Iako sam radio kod odvjetnika samo nekoliko mjeseci, stekao sam golemo i bogato iskustvo. Potom sam, kako sam već rekao, počeo volontirati kao sudački vježbenik-volonter na Općinskom sudu u svrhu stjecanja uvjeta za polaganje pravosudnog ispita. Kroz radno pravo usavršio sam se na slučaju vlastitog oca. Mjesec dana nakon mog diplomiranja, otac mi je nakon 38 godina radnog staža, bez ikakve krivnje, dobio izvanredni otkaz. Kao tek svježe diplomirani pravnik bez dana radnog staža, uhvatio sam se u borbu za oca. Iako radno pravo nisam nikad volio, bio sam prisiljen uhvatiti se u koštac s njim, jer znao sam da nijedan odvjetnik neće mog oca zastupati bolje od mene samoga. Krenuli smo u parnicu i za 4 mjeseca osporili otkaz, a poslodavac je pravomoćno izgubio spor. Nakon toga, poslodavac ponovno vrši šikanu, i pokušava mom ocu ponovno dati otkaz. Daje mu upozorenje pred otkaz. Tužim pred sudom radi utvrđenja nezakonitim upozorenja, sud mi odbacuje tužbu kao nedopuštenu. Unatoč svim crnim prognozama, koje su glasile - da će mi sud odbaciti tužbu, jer je Vrhovni sud zauzeo stav da radniku "nisu povrijeđena prava davanjem mu (neosnovanog) upozorenja, pa ni nema pravni interes za aktiviranje pravosudnog aparata" - to se i događa. Sud mi odbacuje tužbu. Ne predajem se i podnosim žalbu Županijskom sudu. Unatoč svim "uvriježenim" stavovima Vrhovnog suda - Vrhovni sud je očigledno pogriješio. Rezultat toga je da mi Županijski sud usvaja žalbu i po prvi puta u Hrvatskoj (koliko je meni poznato) Županijski sud donosi rješenje kojim ukida rješenje Općinskog suda i nalaže sudu provođenje postupka! Ročište je zakazano za rujan. Dakle, sudska se praksa mijenja - nabolje!

 

O ovome sam napisao i članak (objavio sam ih nekoliko, ali iz područja struke ovaj mi je najdraži), koji će izaći sad u 9. mjesecu. U njemu kritiziram stajalište Vrhovnog suda i predstavljam novu praksu - ispravnu praksu u slučaju osporavanja upozorenja pred otkaz.

 

Tako sam se usavršio kroz radno pravo - nažalost, moj prvi slučaj pred sudom bio je zastupanje vlastitog oca. No, i danas mu s uspjehom vodim sporove, jer su ostala još neka materijalna potraživanja. A radno pravo mi je postalo glavni interes i jako sam ga zavolio.

 

To je, jazz, odgovor tebi kada propitkuješ moje radno iskustvo i slučajeve na koje se pozivam. Dakle, odvjetništvo, sud i privatne parnice čine moje radno iskustvo.

 

Nadalje, nikad nisam popljuvao nijednu od kategorija koje navodite.

 

Ako vi pod "pljuvanjem" smatrate prozivanje Županijskog državnog odvjetništva u smislu da ono nije ovlašteno pozivati kandidate na testiranje u ime Općinskog državnog odvjetništva - onda Vas moram razočarati - ne radi se o pljuvanju već o pravu. Ja sam podnosio 2 molbe za natječaj - jednu za ODO a drugu za ŽDO. Prema tome, trebao sam dobiti i 2 poziva za razgovor, a ne da me 1 drž. odvjetnik poziva u ime drugog. To naprosto ne ide.

 

Nikad nisam "popljuvao" javne bilježnike ni odvjetnike. "Pljuvanje" nije moj stil.

 

Nadalje, kažete da "cvilim" očekujući rješenje od Ministarstva pravosuđa. Ne cvilim, nego se samo nadam da će ono biti pozitivno.

Jer, znate zašto? Kao jedan od najboljih studenata sa prosjekom 4,2 i duljinom sudiranja 4,5 godine smatram da sam zaslužio barem to jedno mjesto, ispred svih onih koji su studirali po 10, 11, 12 i 15 godina a kojima su prosjeci ocjena 2,2 i tima slični. Naravno, ne nadam se jer je puno onih koji imaju (političku i neku drugu)vezu tako da na kraju sve ove moje kvalitete koje sam naveo neće biti bitne.

 

Tome u prilog svjedoči i činjenica da sam baš jučer primio odluku jednog Veleučilišta kojem sam se prijavio za izbor u honorarno zvanje asistenta (bilo nas je 4ero kandidata - jedan tip što je odustao od natječaja, jedan što je studirao nekih 20 godina, neka gospođa i ja). Dakle, iako sam imao najbolje reference (priložio sam 13 diploma i potvrda sa različitih seminara (domaćih i inozemnih), sa izlaganja na njemačkom jeziku u inozemstvu, priložio sam stručne i zannstvene radove, potvrdu o statusu najboljeg studenta, Dekanovu nagradu - dakle unatoč svemu tome, i činjenici da sam (ne svojom voljom) nezaposlen - posao je dobila godpođa koja ima 52 godine, koja je šefica pravne službe u Gradu i koja ima vijećnićko mjesto. A sada pored toga i honorarno će zarađivati kao - asistentica.

Obrazloženja - naravno - nije bilo.

 

Pa griješim li ja, dragi jazz, kada se n a d a m (a nada umire poljednja, tako kažu) da će se i meni osmjehnuti sreća i da ću dobiti posao na kojem ću moći pokazati svoje znanje i koji će me stimulirati da radim (raditi za 2500 kuna nije baš neka stimulacija za mladu osobu sa visokom stručnom spremom).

 

Usto napominjem da mi ni mama ni tata nisu "poznati" i da nemam ničije zaleđe kao što ga mnogi imaju, i da sam sve što sam postigao, postigao sam, uz svesrdnu podršku svoje obitelji.

 

Možda griješim kada očekujem da će se naći nešto i za mene samo po o b j e k t i v n i m kriterijima (ništa drugo ni ne tražim), no čini se, barem kako Vi pišete, da previše očekujem.

 

Htio bih se zahvaliti svima koji ste mi dali podršku (ali i vama koji niste) s tim da napominjem, da među vama koji ste se javili u ovu temu ima jedan koji čini sve kako bi mi pružio priliku i ovim mu putem zahvaljujem.

 

Eto, sada ste malo detaljnije upoznali "Flokija".

 

Pozdrav svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Floki, negativna selekcija je kruta i neizbježna praksa koja nas je dovela gdje jesmo. S tim ćeš se uvijek susretati. Ako si prepametan, premarljiv, znaš više od drugih - to ne valja, nek ti bude jasno. Ali, kao što reče, imaš tek 25 g, volontiraš na sudu što se računa kao staž za polaganje pravosudnog i to je ok.

Osobno mislim da ti je bolje nakon toga otvoriti vlastitu kancelariju, nego se zapošljavati kod nekoga.

Sigurno ti nije baš lako, ali ako ti roditelji mogu još davati podršku, isplatit će im se.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

marija_1495 je napisao:

Btw, ispričavam se ako je offtopic, ali ne bi li neosnovano upozorenje pred otkaz činilo mobbing?

 

Tako je, može se iskoristiti u postupku za naknadu štete zbog povrede prava osobnosti. Pogotovo ako sud (što je sada nova praksa koja je tek u razvijanju) utvrdi pravomoćno da je upozorenje dano nezakonito, odnosno neosnovano.

 

Marija - ja znam da je situacija takva kakva je (nažalost)...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo je nešto nevjerojatno...

 

kad me krene, onda me stvarno hoće :-D

 

5 ponuda za posao.. u 3 dana.. :-o

 

jedan fakultet, jedno pravosudno tijelo, jedna privatna ponuda, pa još jedna mi je maloprije stigla, pa me sad zvaše iz odvjetničkog ureda da dođem raditi kod njih..

 

ajme.. kad me nešto hoće, onda me hoće!

 

:klanja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Impresionirana sam s Flokijevim rezimeom i svaka čast,ja sam jako odužila fax iz raznoraznih razloga,ali se ne dam :-D

no,kolegi svaka čast i lijpo je vijeti da je netko siguran u svoje znanje i sigurno će to ljudi prepoznati zato što god da izabereš vjerujem da češ napaviti najbolje u tom poslu :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Floki je napisao:

ovo je nešto nevjerojatno...

 

kad me krene, onda me stvarno hoće :-D

 

5 ponuda za posao.. u 3 dana.. :-o

 

jedan fakultet, jedno pravosudno tijelo, jedna privatna ponuda, pa još jedna mi je maloprije stigla, pa me sad zvaše iz odvjetničkog ureda da dođem raditi kod njih..

 

ajme.. kad me nešto hoće, onda me hoće!

 

:klanja:

 

Eto! Takva ti je konstelacija zvijezda! Nego, što se računa kao staž za pravosudni? To uzmi, bez obzira na platu. A ako se sve računa, onda tamo gdje su najsimpatičniji ljudi od kojih nešto možeš naučiti i ne gnjave te. Ako su svugdje simpatični, onda gledaj platu tek.

Sretno u izboru :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija