Jump to content

Legalizacija kuće


anonimno

Preporučene objave

Lokacijsku dozvolu smo dobili u 1.mjesecu 2005, i zapoceli gradnju obiteljske kuce (cca 130m2) i sad smo predali glavni projekt i zatrazili gradjevinsku dozvolu. Prije izdavanja gradjevinske dozvole, gradjevinski inspektor mora izaci na teren i slikati zemljšte kako bi ustanovio da gradnja nije zapoceta. Hmm, a mi vec gotovi s gradnjom...

Kolika je kazna ? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ako je lokacijska dozvola postala pravomočna i vi ste sagradili u skladu s njom ne odstupajući od projekta, rušenje ne dolazi u obzir, pogotovo zato što ćete izvaditi građevinsku dozvolu. Međutim, da bi to stvarno tako bilo, morate stvarno izvaditi građevinsku dozvolu, a organ koji ju izdaje će Vam nažalost izdavanje iste uvjetovati plačanjem kazne u iznosu 150 % cijene komunalnog doprinosa koji ste platili ili ćete platiti, a iz razloga jer ste započeli s gradnjom prije dobivanja građevinske dozvole. Ne znam kako možete pobjeći od toga osim ako vam inspekcija na vašoj parceli "ne vidi građavinu", a to već ulazi u domenu o kojoj ne želim govoriti.

I na kraju, nije li malo previše vremena proteklo od lokacijske do predaje glavnog projekta? Obično se to radi u kontinuitetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija