hilda objavljeno: 12. srpanj 2008. objavljeno: 12. srpanj 2008. Moj suprug preminuo je prije dva mjeseca. Živjeli smo u stanu sa njegovom majkom. Suprug je imao na svoje ime sa majkom potpisan ugovor o doživotnom uzdržavanju sa majkom. Suprug ima iz prvog braka odraslog sina. Bila je provedena ostavinska rasprava i rečeno je da ugovor njegovom smrću prestaje važiti iako mi je odvjetnica prije toga tvrdila da se ugovor prenaša na mene i na sina, a sada javni bilježnik tvrdi da više ne važi već da moramo sklopiti novi aneks sa njegovom majkom, a ako ne pristane onda da nas obadvoje mora isplatiti za uplaćeno (devet godina), da li otplata kredita za stan ide po tržišnoj vrijednosti stana? . Sin traži da mu se isplati pola vrijednosti stana, iako ja tvrdim da je to bračna stečevina i da je automatski pola moje vlasništvo, a da se samo njegova polovica dijeli? Što raditi dalje ? Citiraj
newbie odgovoreno: 12. srpanj 2008. odgovoreno: 12. srpanj 2008. Moguće da je efikasnija mikrolokacija pitanja Nasljedno nego Obiteljsko? Citiraj
Floki odgovoreno: 12. srpanj 2008. odgovoreno: 12. srpanj 2008. Dobro ti je rekla odvjetnica, sad si ti obveznica ugovora o uzdržavanju, kao i sin. Dakle, obveznici su nasljednici umrle osobe. S tim da sin ne mora prihvatiti tu obvezu uzdržavanja bake ako neće. Nisi napisala čiji je stan? Od tvoje svekrve? Je li tvoj muž bio upisan kao suvlasnik toga stana? I ako da, u kojem omjeru? Ako je bio upisan kao suvlasnik, onda se taj njegov dio nasljeđuje na nasljednike - tebe i sina, a dio od tvoje svekrve ostaje netaknut jer je ona još uvijek živa. Pojasni malo situaciju. Citiraj
hilda odgovoreno: 12. srpanj 2008. Autor odgovoreno: 12. srpanj 2008. Vlasnik stana je svekrva, pok.suprugu u ugovoru o doživotnom uzdržavanju piše da mu ostavlja u nasljeđe kao davatelju uzdržavanja odgovarajući suvlasnički dio nekretnine i naveden je stan .Ako je bilježnik to pogrešno naveo tj. da prestaje Ugovor o doživotnom uzdržavanju i da na njega nemamo pravo, što radititi? Da li se trebamo žaliti i gdje? Nasljedničku izjava je potpisana ali to znači da nam je pogrešno obrazloženo. Citiraj
Floki odgovoreno: 12. srpanj 2008. odgovoreno: 12. srpanj 2008. jesi li dobila rješenje o nasljeđivanju od J.B.? Citiraj
hilda odgovoreno: 13. srpanj 2008. Autor odgovoreno: 13. srpanj 2008. Rješenje o nasljeđivanju nisam dobila jer je sin dobio rok od mjesec dana da može dati izjavu u vezi sa autom, jer za taj dio nije potpisao, i J.B. je rekla da će ona za mjesec dana ponovo nas pozvati, ali smo mi potpisali sve ostalo o nasljeđivanju pa i taj dio o Ugovoru o doživotnom uzdržavanju jer nas je uvjerila da on prestaje važiti. Nismo dobili ništa pismeno, da li imamo pravo žalbe i u kojem roku reagirati' Da li odmah da damo prigovor? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.