Jump to content

darovni ugovor - nedoumica


karirano

Preporučene objave

buda1965 je napisao:

štovani floki

napiši po kojem članu i kojeg zakona se ne plača porez ako dijete daruje roditelju nekretninu.ja znam samo da ako roditelji daruju dijeci ne plača se porez.

 

Članak 13. točka 1. Zakona o porezu na promet nekretnina

 

3. Porezna oslobođenja pri nasljeđivanju, darovanju i drugom stjecanju nekretnina bez naknade

 

Članak 13.

 

Porez na promet nekretnina pri nasljeđivanju, darovanju i drugom stjecanju nekretnina bez naknade ne plaćaju:

 

1. bračni drug, potomci i preci te posvojenici umrlog ili darovatelja,

 

Dijete (kao obdarenik) je potomak majke ili oca (kao darovatelja).

 

Majka ili otac (kao obdarenici) su preci djeteta (kao darovatelja).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

marija_1495 je napisao:

I ja imam dojam, iako je apsurdno, ide besplatno s majke na dijete, ali ne i obrnuto.

 

marija, ne ljuti se, ali ja te preklinjem :moli::moli::moli: , nemoj iznositi svoje dojmove (to činiš u svim temama), tim više što nisi pravnica pa ne poznaješ zakonske propise (da ne bude zabune, ima ovdje i ne-pravnika koji daju vrlo kvalitetne odgovore, ali iznošenje stavova koji nemaju veze s upitom ili predstavljaju samo dojmove i mišljenja korisnika bez ikakvog pravnog uporišta,doista nije poželjno). Time samo štetiš korisnicima koji postave upit, jer ih bespotrebno zbunjuješ i dovodiš u zabludu. Ako ne znaš, radije nemoj tipkati. Molim te. :moli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Marija, slobodno objavljujete i dalje svoja mišljenja, jer vjerujem da su izražena u najboljoj namjeri. Slobodno diskutirajte, pitajte i odgovarajte... Legalis je otvoren za sve dobre volje i sve koji žele interakcijom učiti od drugih i druge.

Sve dok ste u skladu s pravilima foruma, nitko vas ne smije ni zamoliti da prestanete tipkati, a kamoli vam određivati što je poželjno, a što ne. Vaše je pravo i odluka da tipkate kada i koliko želite.

Pa ako i nenamjerno pogrešno odgovorite, rezultat može biti pozitivan: s jedne strane, ima korisnika koji će se potruditi objasniti i ispraviti, što dovodi do zanimljivih diskusija, a s druge strane, vi ste naučili nešto novo...

I svi zadovoljni!

 

P.S. Floki, pročitati pravila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako moderatori kažu da se smije zbunjivati korisnike, onda ok. Tko sam ja da molim da se ne zbunjuje korisnike koji se ovdje javljaju jer im gori pod petama za pravni savjet i točan odgovor? Ta, ja samo trošim svoje slobodno vrijeme kako bih pomogao nepoznatim ljudima. Pif, k'o da je to važno. Svima pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija