daxy objavljeno: 18. srpanj 2008. objavljeno: 18. srpanj 2008. Živim u kući s roditeljima. Imam stariju sestru koja se udala prije 28 godina, i koja je dobila dio imovine, te ne traži više ništa. Ja živim s roditeljima u kući i brinem se o njima. Otac (78) mi je slijepa osoba, a majka (76) polupokretna. U toj kući živim od kad sam se rodio, isto i moj otac te njegovi majka. Sveukupno više od 100 godina. Kako bi htio srediti papire, izvadio sam gruntovni i katastarski izvadak, i doživio šok. Situacija je slijedeća: U gruntovnici je ta čestica evidentirana kao oranica i ima 17 suvlasnika (u naravi je to dvorište , kuća i gospodarske zgrade), a u katastru je posjednik moj otac i odgovara činjeničnom stanju. Što se tiče gruntovnice, tu je totalna zbrka. Moj pradjed koji je bio upisan kao jedan od suvlasnika, je izbrisan i umjesto njega su upisane dvoje susjeda čiji se otac isto zvao. Ja sam od geodetskog ureda naručio elaborat za usklađenje katastra i gruntovnice, kako bi se uopće formirale parcele iste kvadrature, i sad čekam provedbu. Molim Vas odgovor na moje pitanje, koje glasi: Kojim postupkom bi bilo najjednostavnije ili najbrže upisati se kao vlasnik (otac mi je rekao da će kuću dati meni jer je sestru već namirio)? Da li pojedinačni zk ispravni postupak, tužbu za stjecanje nekretnina dosjelošću, "tabularku"? Da li ja to mogu voditi u svoje ime ili mora taj postupak voditi otac, budući da je živ ali napominjem slijep? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.