Jump to content

molim pomoć moderatora


Jozef_K.

Preporučene objave

  • 1 godina kasnije...

Pozdrav od Forrestera!! Izgleda da ja nisam zanimljiv lik, sudeći po "navali" odgovora na svaku moju objavu u bilo kojem podforumu. Možda sam paranoičan, ne znam, ali na većinu objava, a pogotovo na one u svezi "stimulativne otpremnine" ili uopće ne dobijem odgovor, ili dobijem nepotpun odgovor, ili ako i dobijem savjet, bude nesvrsishodan (iako sam zahvalan na pokušaju), jer savjetnik nije u potpunosti shvatio bit moga pitanja. Hvala Flokiju i još nekim forumašima koji su mi pokušali pomoći, ali recimo prvonavedeni uvaženi gospodin mi je na konkretan upit dao odgovor, da nisam obvezan vratiti otpremninu poslodavcu. U redu. Na drugu nepoznanicu - pitanje u mojoj objavi nema odgovora - da li nakon potpisivanja sporaz. raskida ugovora, a prije dostave rješenja HZMO-a mom poslodavcu, on može sudskim putem osporiti potpisanu obvezu isplate stimulativne otpremnine (u tom roku od 45 dana nakon potpisivanja sporazuma u kojem bi mi trebao isplatiti ta sredstva). Nije Floki jedini, i neki drugi forumaši su mi pokušali pomoći (Bovu, mislim i dr.), no pošto ni od koga nisam dobio, konkretan, potpun odgovor, odnosno savjet, počeo sam "šarati" po raznim podforumima nadajući se da će se naći netko, tko bi mi mogao dati pravi savjet. No, što se dešava? Već danima mi gotovo nitko nije odgovorio ni na jedan post, pa sam počeo razmišljati da sam, ili već svima forumašima dosadio, ali da li forumašima, možda i moderatorima i administratoru. Jesam li pod kakvim embargom; jer uz sve zdravstvene, financijske, obiteljske i druge probleme, dodatno me opterećuje, sada ova već frustrirajuća situacija na Legalis forumu. Uz pozdrav, ljubazno bih molio od ingerentnih očitovanje - naputak, opomenu, savjet, pomoć ili bilo što drugo! :misli::svorc:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Forrester je napisao:

Hvala Flokiju i još nekim forumašima koji su mi pokušali pomoći, ali recimo prvonavedeni uvaženi gospodin mi je na konkretan upit dao odgovor, da nisam obvezan vratiti otpremninu poslodavcu. U redu. Na drugu nepoznanicu - pitanje u mojoj objavi nema odgovora - da li nakon potpisivanja sporaz. raskida ugovora, a prije dostave rješenja HZMO-a mom poslodavcu, on može sudskim putem osporiti potpisanu obvezu isplate stimulativne otpremnine (u tom roku od 45 dana nakon potpisivanja sporazuma u kojem bi mi trebao isplatiti ta sredstva). Nije Floki jedini, i neki drugi forumaši su mi pokušali pomoći (Bovu, mislim i dr.), no pošto ni od koga nisam dobio, konkretan, potpun odgovor, odnosno savjet, počeo sam "šarati" po raznim podforumima nadajući se da će se naći netko, tko bi mi mogao dati pravi savjet. No, što se dešava?

 

Dragi Forrester,

 

ja bih vrlo rado odgovarao svima na pitanja, ali doista ne stignem biti toliko na internetu. Pored posla, još i učim za pravosudni, i nije mi lako kombinirati te 2 stvari. Žao mi je što ne stignem svima odgovoriti na pitanja, ali upravo prethodno navedeni razlozi su razlozi mog odsustva s Legalisa, kojeg, pak, za razliku od prije, sad samo povremeno posjetim. Hoću reći, i tebi i ostalima bih uvijek pokušao odgovoriti na upit, ali jednostavno zbog vremenske oskudice, posla i učenja za pravosudni, učenja za postdiplomski, ne stignem čitati sve teme. Sada mi je najzanimljiviji forum "Pravosudni ispit" i molim unaprijed korisnike koji od mene očekuju odgovor (ili me pozivaju u svojim postovima da im odgovorim), da se ne ljute ako ne bude odgovora, iz razloga jer taj njihov upit nisam ni vidio (kako rekoh, zbog brojnih obveza doista nemam vremena posjećivati druge podforume.

 

Glede tvog drugog upita - ukoliko poslodavac i ti u sporazumnom raskidu ugovora o radu ugovorite da će ti poslodavac isplatiti stimulativnu otpremninu, on se te obveze dužan držati. Naime, već sam ti nekoliko puta to napisao, sve dok ti ne znaš da ti je HZMO odredio opću nesposobnost za rad(a ti ćeš znati kada ti PISANO rješenje HZMO bude DOSTAVLJENO), odnosno dok on to ne zna (a on će saznati kad mu HZMO dostavi rješenje), dotle se s poslodavcem možeš dogovarati da ti isplati stimulativnu otpremninu i to ugovoriti u sporazumnom raskidu ugovora o radu, te je on to dužan učiniti.

 

Da njemu u tom roku od 45 dana u kojem je dužan isplatiti otpremninu stigne rješenje o tvojoj općoj nesposobnosti za rad, on bi teoretski mogao podnijeti tužbu radi neisplate otpremnine, tvrdeći da ta odredba u sporazumu o prestanku igovora o radu ne proizvodi učinke, jer je to potpisao pod prijevarom, zabludom ili tome slično.

 

Dakle, može tvrditi da si ga ti prevario (jer si znao da si dobio opću nesposobnost, pa si ga naveo na potpisivanje takvog sporazuma bez da si ga o tome obavijestio), no on to ne može dokazati (jer i da ti je komisija i rekla USMENO da će ti dati opću nesposobnost), to ništa ne znači jer do donošenja pisanog rješenja oni svoje mišljenje mogu promijeniti (zauzeti stav moraju i obrazložiti), dakle poslodavac neće uspjeti sa tvrdnjom da si ga prevario (da si od ranije znao da si opće nesposoban), jer si ti SAZNAO ONDA KAD I ON (tj kad vam je dostavljeno rješenje HZMO-a).

 

pozdrav! :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

<dečki dok se vi gombate joža nam oće otiććććć!!

 

 

please dont go please dont go dont goooooo dont go awayyy

 

 

e dosta šale, mr. jozef prvi put vidim vaš post na legalisu, ali predpostavljam ukoliko budete neaktivni određeno vrijeme da će vaš korisnički račun biti izbrisan.

 

i toplo se nadam da nećete otići.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija