Jump to content

Je li moguća zastara poreznog rješenja?


Triton

Preporučene objave

Nadam se da neko ima iskustva sa ovim.

Prije 6 godina, nakon sklapanja darovnog ugovora isti je odnesen na zemljišnik i na poreznu upravu tj. njihov nadležni područni ured. Porezna uprava je nakon nekoliko mjeseci ispisala Porezno rješenje u kojem je naveden iznos poreza (izračunato prema položaju parcela). Na to rješenje je uložena žalba u roku koju je pisao naš odvjetnik.

 

Nakon toga mi više nismo čuli ništa od njih sve ove godine!! :-o:misli: Zanima me gdje je taj predmet i još više, dali postoje rokovi u kojima Ministarstvo financija mora odgovoriti na žalbu?!

Dakle ima li šanse da to porezno rješenje ode u zastaru?

 

:-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zastara poreznog rješenja je itekako moguća. naime, zastara za obveze ovakovog tipa je 3 godine (relativna) odnosno 6 godina kad nastupa apsolutna zastara kada više ne mogu potraživati ništa po ovom pitanju.dakle,ako je prošlo 6 godina od dana nastanka obveze , nastupila je apsolutna zastara! :zivili::hrk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

scampy je napisao:

malo pobliže objasni o čemu se točno radi.dali su te se sjetili pa ti poslali odgovor na tužbu ili što, ne razumijem.a što se tiće zakona sve o zastari možeš nač u općem poreznom zakonu čl. 90,91,92. :tilt:

Nisu se još sjetili, imaju još više od godine dana za regirati na žalbu. Inače kopao sam po papirima i shvatio da nemam papir gdje je pečat od protokola. :vrti::vrti:

U mom slučaju se radi o parcelama blizu/daleko od mora. Oni su samo u zapisniku šablonski odredili jediničnu cjenu za parcele -80 kn i množili sa površinom pa na iznos udarili 5%. Nisu uopće gledali prostorni plan, većina parcela nije u građ. zoni (niti u turističkoj!) pogodne su za ispašu koza i meditaciju. :smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija